PARKE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI HIZLA İLERLİYOR

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü göreve geldiği 2014 yılı ve göreve devam ettiği 2015 yılı için, hem mevcut yol ağını korumak, hem de trafik akışını düğüm olmaktan çıkararak yol ağını genişletmek için kısa vadede 2 yıllık, uzun vadede ise 5 yıllık planlamalar yaptı. Bu planlamalar içinde büyükşehir statüsü ile beraber belediyelerin hizmet ağını genişleten yol yapım çalışmaları da yer alıyor.

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bu anlamda iki farklı yapıda yol çalışmasını eş güdümlü olarak devam ettiriyor.  Alt yapının tamamlandığı birinci derecede bölgelerde stabilize -yani berkitme yol çalışmaları- sürdürülürken, yapılaşmanın tamamlandığı sokaklarda ise parke çalışmaları yapılıyor.

Stabilize yollar için henüz her hangi bir yapılaşmanın olmadığı alanlarda dahi yol hatları oluşturuluyor.  Kimi alanlarda bu yol hatları için tepelik alanlar, yolun yapısına uygun olarak uygun yüksekliğe çekiliyor. Yoğun coğrafi mücadelenin yapıldığı bu süreçte, yeni mahalleler kent kimliğini belirginleştiren yol ağı ile de örülmüş oluyor.

Peki, Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bugüne kadar yol çalışmaları kapsamında neler yaptı?

Beton parke yol yapım çalışmaları kapsamında Haliliye ilçe sınırları içinde 19 mahallede, 150 sokakta beton parke çalışmasını sürdürüyor. Ahmet Yesevi Mahallesi’nde tamamlanan parke yapım çalışmaları şu günlerde Devteşti Mahallesi’nde başlayacak. Etaplara göre diğer mahallelere doğru ilerleyen yapım çalışmaları 17 mahallede daha devam ederek tamamlanacak.

·        Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 14 sokakta sona yaklaşılıyor,

·        Devteşti Mahallesi’nde ise 10 sokak için yakın tarihte çalışmalara başlanacak.

Parke döşenecek diğer mahalleler ise şöyle:

1.   Süleymaniye Mahallesi,

2.   Hızmalı Mahallesi,

3.   İpekyol Mahallesi,

4.   Refahiye Mahallesi,

5.   Sellahaddin Eyyübi Mahallesi,

6.   Mimar Sinan Mahallesi,

7.   Veysel Karani Mahallesi,

8.   Yenişehir Mahallesi,

9.   Hamidiye Mahallesi,

10.               Ertuğrul Gazi Mahallesi,

11.               Ulubatlı Mahallesi,

12.               Karşıyaka Mahallesi,

13.               Yeşildirek Mahallesi,

14.               İmam Bakır Mahallesi,

15.               Kamberiye Mahallesi,

16.               Sırrın Mahallesi,

17.               Paşabağı Mahallesi.

Şeffaflığın gerekliliği olarak 3 farklı bölgeye ayrılarak yapılan ihale sürecinin ardından başlayan beton parke kaplama çalışmalarında 51 bin metrekarelik alanda çalışmalar tamamlandı. Toplamda 266 bin metrekarede yapılacak olan parke çalışmalarında bu rakam çalışmaların kısa sürede 5’de 1’lik bir orana yaklaştığını da ifade ediyor.

Haliliye İlçesi merkez sınırlarında yer alan 32 mahalleden 19’un yapılacak çalışmaların yanı sıra kent merkezinde daha önce parke çalışması yapılmış 13 mahallede ise iyileştirmelere yer verilecek.

Bu 13 Mahalleden 5’i Bahçelievler bölgesi olarak adlandırılan alanı kapsıyor. Bu mahaller şöyle: Cengiz Topel, Mimar Sinan, Bahçelievler, Şair Şevket, Sultan Fatih. Geriye kalan ve iyileştirmelerde bulunulacak mahalleler ise şöyle:

·        Akpınar Mahallesi

·        Şair Nabi Mahallesi

·        Bamyasuyu Mahallesi

·        Sancaktar Mahallesi

·        Şehitlik Mahallesi

·        Atatürk Mahallesi

·        Yavuz Selim Mahallesi

·        Osman Gazi Mahallesi

Hava şartları nedeniyle zaman zaman ara verilen parke döşemeleri, mevsim şartları nedeniyle vatandaşların sorun yaşamalarını engellemek için, iş saatlerinde yoğun olarak sürdürülüyor. Ayrıca bazı eleştirilere neden olan bölgelerde, yapımı atlanan sokaklar olduğu iddiaları ise asılsız. Bu sokaklarda sadece çalışma takviminde değişiklikler yapılıyor. Bu takvim değişikliklerinin nedenleri arasında ise inşaatların devam ettiği,  yapılaşmakta olan alanlarda yüksek tonajlı araçların kullanılması ile yollarda meydana gelecek yıpranmanın önüne geçilebilmesi.

Eklenme Tarihi: 14.01.2015 03:17