HALİLİYE BELEDİYESİ'NİN TÜRK HALK MÜZİĞİ KURSU DEVAM EDİYOR

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından verilen Türk Halk Müziği kursuna katılan kursiyerler, halk müziğinin önemli eserlerini öğreniyor.

Sedat Volkan tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında verilen kursta, 30 kursiyer halk müziği eğitimi alıyor. Yaklaşık 3 aydır süren kursta, kursiyerlere halk müziğinin önemli eserlerinin okunma teknikleri hakkında eğitimler veriliyor. Kayıtların devam ettiği 5 aylık kurs periyodunun sonunda, kursiyerlerin Nisan ayında konser düzenlemesi planlanıyor.

Kurs hakkında bilgi veren Türk Halk Müziği eğitmeni Sedat Volkan, "Haliliye Belediyesi'nin açtığı Türk Halk Müziği kursunda yaklaşık 3 aydır eğitimimiz devam ediyor. Kursiyerlerimizle beraber, Türk Halk Müziği'nin önemli eserlerini icra etmeye çalışıyoruz. Haliliye Belediyesi'nin halkımıza sunduğu kültürel etkinlerden dolayı başta Başkanımız Fevzi Demirkol olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Türk Halk Müziği kursunda önemli eserleri öğrendiklerini ifade eden kursiyerler ise Haliliye Belediyesi'nin kültürel anlamda yaptığı çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Eklenme Tarihi: 21.01.2015 07:07