HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİ’NDE 3’ÜNCÜ GÜN

Haliliye Belediye Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi gerçekleştirildi. Meclisin 3. Oturumunda Haliliye Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliği’nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (m) bendi bugün mecliste görüşülen gündem maddeleri arasında yer aldı.  Haliliye Belediyesi Meclis Başkan Vekili Abdurrahman Beyaz’ın başkanlık ettiği 3. Gün oturumunda, Disiplin amirleri yönetmeliği oylanarak kabul edildi. Kabul edilen yönetmeliğe göre belediye başkanının, başkan yardımcılarının ve birim müdürlerinin sorumlu olduğu kademeler belirlendi.

Yönetmelik oylamasından önce söz alan AK Parti Haliliye Belediye Meclis Üyesi Ahmet İnan, bu yönetmeliğin tüm il ve ilçe belediyelerince alınması gereken zorunlu bir karar olduğunu ve tüm belediyelerde yetki dağılımını sağladığını ifade etti.

Belediye Meclisi’nde bugün ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu’nun sunduğu 2015 yılında uygulanacak olan Planlama Ücret Tarifesi hakkındaki rapor okunarak kabul edildi.  Kabul edilen rapora göre planlama ücret tarifesi, imarda 499 metrekare büyüklüğüne kadar olan alanlarda 500 tl, 500 ve üzeri metrekare olan alanlarda ise 1000 tl olarak belirlendi.

Haliliye Belediye Meclisi Şubat Ayı 4. Oturumu yarın saat 14:00’da tekrar toplanacak.

Eklenme Tarihi: 04.02.2015 10:22