OKULLAR İKİNCİ DÖNEME HAZIR HALE GETİRİLDİ

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yarı tatilinin sona ermesine sayılı günler kala ilçe sınırlarındaki okulların bahçelerini temizleyerek yeni döneme hazır hale getirdi.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminin başlamasına kısa süre kala, oyun bahçesi haline getirilen okul bahçeleri, Temizlik Müdürlüğü'nün araçları ile yıkanarak, temizleniyor. Haliliye merkez sınırları içerisinde yer alan 61 okulun bahçe temizliklerinin tamamlanması için Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı personeller, çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Ayrıca, belirli zaman aralıklarında da, temizliğe ihtiyaç duyulan okullarda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yıkama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Temizlik çalışmaları ile ilgili bilgi veren Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ: "Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri olarak ihtiyaç söylenmeden, Başkanımız Fevzi Demirkol'un da daha önce bu yönde ifadeleri bulunmuştu, ihtiyacı görüp ihtiyacı karşılamak üzerine buradayız. İbni Sina İlköğretim okulundayız. Okulumuzun bahçesinin su ile temizlenmesi işlemini arkadaşlarımız yapıyorlar. Bu bugün için 13. Okulumuz. Toplamda 61 okulumuz var bu okulların tamamı yıkanıp eğitime hazır bir hale gelecek. Pazartesi günü okullarımız açılıyor. Tabi eğitim ve öğrencilerimiz bizim için gerçekten önemli bugün Devteşti bölgesinde İbni Sina okulundayız. Neden Urfa'dan İbni Sinalar çıkmıyor diye sürekli düşünmekteyiz. Bunun için tabi her kurum üzerine düşen görevi tam anlamı ile yerine getirmelidir. Hocalarımız sağ olsunlar bu manada ellerinden gelen fedakarlığı yapıyorlar" dedi.

Belediye olarak Milli Eğitim'in ve diğer kurumların ihtiyaçlarını gördüklerinde bir an önce yardımlarına koşup çalışma yaptıklarını söyleyen Osman Uludağ açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi ; "Pazartesi gününe kadar diğer okullarımızın da temizlik çalışmalarını bitirmeye çalışacağız. Bunun dışında okul dışlarında kaldırımların ve bordur taşlarının boyamasını yapmıştık. Bugün buraya geldiğimizde okul içlerinde de çalışma yapmamamız gerektiğini fark ettik. Okul içindeki kaldırım ve bordur taşlarının boyanması işlemini gerçekleştireceğiz. Ben pazartesi eğitime başlayacak öğrencilerimize, müdürlerimize ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Haliliye Belediye Meclis Üyesi Hasan Kaya ise, "2014-2015 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinin başlaması ile beraber 15 günlük süre içerisinde okulların bahçelerinde tozlanma ve kirlenme meydana geldi. Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri'nin aldığı çok güzel bir karar ile okullar temizleniyor. Ben ilgili müdürlüklerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmadan dolayı Haliliye Belediyesi'ne teşekkür eden Okul Müdürü Nurettin Toğun, "Haliliye Belediyesi'ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzun çevre düzenlemesinin yapılması belediyemizin bir projesiydi. Aslında biz onlara haber vermeden kendileri geldi. Bu konuda onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 06.02.2015 08:04