TELAFER'DE DEAŞ ZULMÜNDEN KAÇAN TÜRKMENLERE YARDIM

Haliliye Belediyesi, Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinden DEAŞ'ın zulmünden kaçarak kente gelen Türkmen aileye el uzatarak, gıda ve giyim yardımında bulundu.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, DEAŞ'ın zulmünden kaçarak Karaköprü İlçesi'ne bağlı Tülmen Mahallesi'nde yaşamını sürdüren 8'i çocuk 16 kişilik Iraklı Türkmen aileye yardımda bulundu. Haliliye Belediyesi personelleri tarafından evlerinde ziyaret edilen Türkmen aileye; poşetler dolusu gıda paketi ve kıyafet teslim edildi. DEAŞ'dan korktukları için evlerini bırakarak kaçtıklarını ifade eden Türkmenler: "Biz Irak Telafer Türkmen’iyiz. IŞİD'ten korktuğumuz için evimizi bırakarak buralara geldik. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dediler.

Türkmen aileyi kendi evinde barındıran Erdoğan Rastgeldi, Haliliye Belediyesi'ne yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Rastgeldi: "Irak'ın Telafer kentinden gelen Türkmen Aile'nin perişan durumda olduğunu görünce kendilerine evimi verdim, yanıma aldım. İhtiyaçlarını elimden geldiği kadar karşılamaya çalıştım. Haliliye Belediyesi'ne de müracaatta bulundum. Sağ olsunlar, belediyemiz bize yardımcı oldu. Bu kardeşlerimizi elimizden geldiği kadar bir şeye muhtaç bırakmamaya çalışacağız. Sayın Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol'un hassasiyetlerine özellikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 18.02.2015 04:34