HALİLİYE BELEDİYESİ PAZAR YERLERİNİ TEMİZLİYOR

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinin toplanmasının ardından oluşan kirliliği önlemek için, semt pazarlarını gece geç saatlere kadar temizliyor. Tonlarca atığın çıktığı pazar yerlerinde ivedilikle gerçekleştirilen temizlik çalışmaları hem çürümelerin önüne geçmeyi hem de buradan ilçe geneline yayılacak olan mikroplarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü temizlik personelleri, vatandaşların daha rahat ve temiz ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için her gün semt pazarlarını yeni bir güne hazırlıyor. Haliliye ilçe sınırlarında pazartesi günü 3 semt pazarı, salı günü 2, çarşamba günü 2, perşembe günü 3, cuma günü 3, cumartesi günü ise 2 pazaryeri kuruluyor.  Semt pazarlarının temizliği için; 2 yıkama aracı, 1 çöp kamyonu, her semt pazarı için 10 kişilik temizlik personeli ile 15 ton su kullanılarak temizlik işlemi yapılıyor.

1 AYDA 60 KEZ PAZARYERİ KURULUYOR

Haliliye İlçesi’nde bir ay boyunca kurulan 60 Pazar yerini temizleyen ekipler, öncelikle alanda bulunan kaba çöpleri topluyor. Ardından çöp araçlarıyla Pazar yerindeki tüm atıklar alınırken, ardından süpürge araçları ve yıkama araçları devreye giriyor. Daha sonra ise yıkama araçları ile pazar yeri ve çevre temizliği gerçekleştiriliyor.

Eklenme Tarihi: 27.02.2015 04:40