HALİLİYE BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK; GÖBEKLİTEPE BELGESEL FİLM YARIŞMASI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kentte bir ilk olma özelliği taşıyan film yarışmasının duyurusunu düzenlenen basın toplantısında yaptı. Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması adı altında geleneksel olarak düzenlenecek olan yarışmayla ilgili Başkan Demirkol, "Haliliye bölgesinde yaşayan veya kaybolmaya yüz tutmuş bütün konular yarışma konusu olabilir" diye konuştu.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenecek olan Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması'nın ilanı için Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Başkan Demirkol'un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis üyeleri Abdurrahman Beyaz, Abdulkadir Altundağ, Ali Doğan, Cuma Demir, Hasan Kaya, Mehmet Keskin, Nusret Kaya ve Selim Polatkan katıldı.

Haliliye Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Demirkol, Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması'nın içeriğinden bahsetti. Her şehrin kendine has kültürü ve tarihi özelliklerini olduğunun altını çizen Başkan Demirkol, "Biz seçim öncesinde birşey söylemiştik; iyi örneklerin ilki olacağız ama kötü örneklerin sonuncusu olmayacağız. Bugün yine Haliliye Belediyesi olarak ilimizde daha önce yapılmamış olan bir hizmetimizi kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla  bir araya gelmiş bulunuyor. 1'inci Ulusal Göbeklitepe Film Yarışması'nın duyurusunu yapıyoruz. Her şehrin, her ilin, her bölgenin kendine has kültürel ve tarihi özellikleri vardır. Bizde, Haliliye Belediyesi olarak daha önce çeşitli illerimizde yapılan film festivallerinin biraz farklı boyutunda belgesel konusundaki bir yarışmayı bugün başlatmış bulunuyoruz. Haliliye belgesel film yarışması, hepimize, Haliliye halkına ve Şanlıurfa'ya tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"KALKINMANIN KÜLTÜREL TEMELLERİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Konuşmasının devamında kalkınmanın sadece ekonomik boyunu olmadığını anlatan Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:

"Haliliye Belediyesi olarak kalkınmanın üç yolunun olduğunu, bizim bölgemize has bir takım özelliklerin ön plana çıkmasını gerektiğini, bunların birincisinin tarım ve ziraat sektörü, ikincisinin sanayi olduğu ve üçüncüsünün de bacasız sanayi diye tabir ettiğimiz turizm olduğunun bilinci içerisinde Haliliye'yi hem ekonomik hem kültürel manada kalkındırmak amacıyla bu festivali düzenlemiş bulunuyoruz. Bu yarışmamızda, diğer film festivallerinden farklı olarak belgesel bir film yarışması ve aynı zamanda Haliliye'nin, Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel değerlerinin tanıtılması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin ve tarih izlerinin kayıt altına alınması amacıyla bu festivali düzenlemiş bulunuyoruz. Bütün kalkınmaların sadece ekonomik boyutu yoktur. Sadece ekonomik alandaki kalkınma, insanlarımıza fiziksel şartlarda refahlık getirse de mutlu olmalarını temin etmez. Bizde kalkınmanın kültürel temelleri olduğuna inanıyoruz ve bu kültürel temelleri bir şekilde yarışmalar halinde bizim de belki görmediğimiz hususların, bizim de belki görmediğimiz branşların, Haliliye ve Şanlıurfa'ya ait eserlerin ön plana çıkmasını, tüm dünyaya tanıtılmasını ve kayıt altına alınması hususunda Göbeklitepe Film Yarışması'nı başlatmış bulunuyoruz."

"HER SENE DEVAM EDECEK"

Son olarak, bu yıl ilki gerçekleştirilen Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması'nın her yıl devam edeceğini söyleyen Başkan Demirkol, "Bu, bizden sonrada devam edecektir. Bu yıl birincisidir, her sene devam edecektir. Diğer illerimizde nasıl Altın Portakal, Altın Koza festivalleri varsa bizde de aynı şekilde Göbeklitepe Film Yarışması olacaktır. Bunun nesiller boyu devam etmesini arzu ediyoruz. Haliliye Belediyesi olarak bir ilki başlatıyoruz. İlk defa Şanlıurfa'da bir film festivali düzenleniyor. Konular serbesttir. Haliliye bölgesinde yaşayan veya kaybolmaya yüz tutmuş bütün konular yarışma konusu olabilir. 2 Mart itibariyle duyurumuzu başlatmış olduk. 9-30 Kasım tarihleri arasında hazırlanan eserlerin teslimini ön görüyoruz. 23 Aralık'ta sonuçlar belli olacak. Sonunda, 29 Aralık'ta ödül törenimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

TEKNİK BİLGİLER

Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması'nın teknik bilgileri: "2 Mart 2015 duyuruya çıkış. 9- 30 Kasım 2015 eserlerin teslim edilmesi. 23 Aralık 2015 sonuçların belirlenip noter huzurunda ilan edilmesi. 29 Aralık 2015 ödül töreni ve sonuçların açıklanması."

Yarışmanın ödülleri ise, "Birinciye 20 bin lira, ikinciye 15 bin lira ve üçüncüye 10 bin lira" şeklindedir.

Şartname ve diğer detaylı bilgilere "www.gobeklitepefilmyarismasi.com" adresinden ulaşabilirsiniz.

Eklenme Tarihi: 02.03.2015 10:33