HALİLİYE BELEDİYESİ, MUAY THAI ŞAMPİYONASI'NIN ANA SPONSORU OLDU

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ; Haliliye Belediyesi'nin, Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Muay Thai Doğu ve Güneydoğu Bölge Şampiyonası'na ana sponsor olduğunu düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Haliliye Belediyesi'nin her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu ifade eden Uludağ, kente gelecek yaklaşık 500 kişi için Göbeklitepe gezisi düzenleneceğini söyledi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Muay Thai Doğu ve Güneydoğu Bölge Şampiyonası bilgilendirme toplantısı Haliliye Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Osman Uludağ'ın yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Altundağ ve Mehmet Keskin, Muay Thai Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Murat Akaltun ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Önen katıldı.

Şampiyonanın 7- 8 Mart tarihleri arasında yapılacağını anlatan Akaltun, "7- 8 Mart tarihleri arasında Şanlıurfa Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Muay Thai Doğu ve Güneydoğu Bölge Şampiyonası yapacağız. Burada ilk 4'e giren sporcular Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacaktır. Haliliye Belediye Başkanı Sayın Fevzi Demirkol'un Urfa'yı sevmesi ve spora, sporcunun yanında olması biz, spor adamlarının bu tip organizasyonları buraya alma konusunda elimizi güçlendiriyor. Kente 400'ü sporcu olmak üzere yaklaşık 500 kişi bu şampiyona için gelecek. Bu iki günlük organizasyonda bizim arkamızda duran Haliliye Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

"HALİLİYE BELEDİYESİ'NİN ÇOK ÖNEMLİ ROLÜ VAR"

Muay Thai bölge şampiyonasının Şanlıurfa'ya alınmasında Haliliye Belediyesi'nin çok önemli rolü olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Başkan Fevzi Demirkol'a teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:

"İlimizde yeni bir şampiyona daha düzenliyoruz. Muay Thai Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var; 'Şanlıurfa'yı spor şehri yapacağız.' Şanlıurfa'yı spor şehri yapmak için özellikle şehirde önemli paydaşlarımızdan biri olan yerel yönetimlerin burada çok büyük bir rolünün olması gerekiyor. Haliliye Belediyemizde bu noktada bizim bugüne kadar yaptığımız tüm sosyal, kültürel, sportif aktivitelerde hem ana sponsor olmak hem de bizimle beraber paydaş kurum olma görevini çok güzel bir şekilde icra ediyor. Özellikle bu yarışmanın buraya alınmasında tabi ki bizim emeklerimiz var ama Haliliye Belediyesi'nin bize yapmış olduğu ana sponsorluk ve pozitif ayrımcılığın çok önemli rolü var. Ben buradan, özellikle Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a teşekkür ediyorum."

"SPORCULARA GÖBEKLİTEPE'Yİ TANITACAĞIZ"

Toplantıda son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, şampiyona için kente gelecek olan yaklaşık 500 kişi için tarihin bilinen en eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'ye gezi düzenleyeceklerini söyledi. Göbeklitepe'yi diğer illerden şampiyona için gelen kafileye tanıtmayı hedeflediklerini anlatan Uludağ, "Muay Thai Türkiye Gruplar Bölge Şampiyonası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve Muay Thai İl Temsilcilimizin katkılarıyla Şanlıurfa'da yapılacak. İlimize 400 sporcu olmak üzere yaklaşık 500 kişilik bir ekip gelecek. Biz Haliliye Belediyesi olarak bu organizasyona ana sponsor olduk. Gelen sporcularımız ve ekipleriyle beraber Göbeklitepe gezisi yaparak ilçemizin içinde bulunan bir tarihi mekanı diğer illerden gelen katılımcılara tanıtmayı amaçlıyoruz. Sporun yanında olan Haliliye Belediye Başkanı Sayın Fevzi Demirkol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz; biz, hep birlikte bu ve bundan sonrasında her zaman sporun ve sporcunun yanında olarak bu tip organizasyonlarda ev sahipliği rolünü üstleneceğiz. Bu spor faaliyetinin Şanlıurfa'da yapılmasından dolayı gerçekten gurur duyuyoruz. İnşallah bu tip organizasyonların sayısını arttırarak, genç sporcularımızın Şanlıurfa ilinden çıkarak ilimizi, Türkiye'de, Avrupa'da, Dünya'da temsil etmesini bu çalışmalar sağlayacaktır. Sporun önünün açılması konusunda, her birim, her kurum üzerine düşen görevi yapıyor. Bizde belediye olarak spora her zaman desteğimizi veriyoruz."

ŞAMPİYONAYLA İLGİLİ BİLGİLER

Muay Thai Doğu ve Güneydoğu Bölge Şampiyonası, yarın (cumartesi) saat 10.00'da, Şanlıurfa Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Bay ve bayanlar kategorilerinde büyükler, gençler ve yıldız dalında şampiyona gerçekleştirilecek. Kendi kategorilerinde ilk 4'e kalan sporcular, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Şampiyonanın finalleri ise pazar günü saat 11.00'da yapılacak.

MUAY THAI NEDİR?

Tayland'da ortaya çıkan Muay Thai dövüş sporuna Tayland Boksu da denir. Başta Tayland olmak üzere Myanmar, Kamboçya, Laos gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı dövüş sanatıdır.

Eklenme Tarihi: 06.03.2015 07:57