DEMİRKOL: GENÇLİĞİN SPORCU OLARAK YETİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Türkiye Muay Thai Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası final müsabakalarına katılan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, gençlerin spor faaliyetlerine katılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Haliliye Beledi Sporlu Avrupa Şampiyonlu kick bokscu Mevlana Altuntaş ise nakavt ederek Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Haliliye Belediyesi'nin ana sponsor olduğu Türkiye Muay Thai Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası'nda final müsabakaları oynandı. Şanlıurfa Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen finallere Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Meclis Başkan Vekili Abdurrahman Beyaz, Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Altundağ, Selim Polatkan, Halil Yetkin, Mehmet Keskin, Ferhat Karaçizmeli, Hasan Kaya, Emin Coşkun ve Mehmet Toprak, Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Muay Thai Güneydoğu Bölge Koordinatörü Murat Akaltun ve sporseverler katıldı.

Haliliye Belediye Sporlu Avrupa Şampiyonu kick bokscu Mevlana Altuntaş, 71 kiloda Adıyamanlı sporcu Gazi Akman ile karşılaştı. Altuntaş, rakibini nakavt ederek Güneydoğu Şampiyonu oldu. Mevlana Altuntaş, Avrupa Şampiyonası'nın seçmelerinin yapılacağı Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

"GENÇLER BİZİM İSTİKBALİMİZ"

Final müsabakalarının ardından konuşma yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, sporun önemine vurgu yaptı. "Gençler bizim istikbalimiz, gençler Haliliye'nin istikbali, gençler Şanlıurfa'nın istikbali, gençler Türkiye'nin istikbali" diyen Başkan Demirkol, şunları kaydetti: "Bizde sosyal mesuliyetimiz çerçevesi dahilinde, gençlerimize olan ilgimiz ve vermiş olduğumuz önemin bir belirtisi olarak gençliğin spora ilgi duymasını, gençliğin sporcu olarak yetişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle Muay Thai bölge şampiyonasının Şanlıurfa'da, Haliliye ilçemizde yapılmasında vesile olan Sayın Federasyon Başkanımız Halil Durna'ya ve tüm ekibine bize vermiş oldukları katkı için teşekkür ediyoruz. Haliliye Belediye Spor Kulübümüzden Sayın Mevlana Altuntaş isimli sporcumuz, müsabakalara katılarak şampiyon olmuştur. Kendisinin bokstaki başarılarının devamını ve gençlere örnek bir şahsiyet, örnek bir sporcu olarak spor yaşamını devam ettirmesini diliyoruz. Bu etkinliğimize katılan Haliliye halkına gençlerimize, beni ömrüm boyunca yalnız bırakmayan geçmiş hayatımda beraber olduğum gelecekte de beraber olacağım sayın Haliliye Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Sporun en uzak, en köşe semtimizdeki evimize kadar ulaşmasını düstur edinmiş bulunuyoruz, bu imkanı bize vermiş olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum."

"HALİLİYE BELEDİYESİ'NDEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ"

Haliliye Belediye Spor'un boksörü Mevlana Altuntaş ile ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız  ise, "Memleketimizden bir genç, bir süre biz yetiştirdik ama bir süre sonra birinin elinden tutması gerekiyordu. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği işte burada, ellerinden tuttular ve gencimiz bugün bölge şampiyonu oldu.  Ben İnanıyorum ki Haliliye Belediye Başkanımızın bu desteği ile Türkiye Şampiyonu da olacaktır diyor, tüm arkadaşlara sevgi saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Dereceye giren sporcuların yanı sıra tüm hakem, antrenör ve sporculara Haliliye Belediyesi tarafından hediye verildi.

SPORCULARA GÖBEKLİTEPE GEZİSİ DÜZENLENDİ

Final müsabakalarından öncesi ise Haliliye Belediyesi Spor Birimi tarafından şampiyonaya katılan hakem, antrenör ve sporcular, tarihin bilinen en eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe’ye götürüldü. Sporcular, bilinen en eski tapınağın bulunduğu alanda fotoğraflar çektirip, Göbeklitepe hakkında bilgi aldı. Geziye katılan Başkan Fevzi Demirkol da, gezinin sonunda sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eklenme Tarihi: 08.03.2015 08:54