BAŞKAN DEMİRKOL: KIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa İl Müftülüğü Kız Öğrenci Konukevi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kız öğrenciler okudukça onlara destek vereceklerini söyledi. Demirkol, "Biz, kız öğrencilerimizin okumasına büyük önem veriyoruz. Bu önemi verirken; kalacakları mekanları düzenlemenin, ayarlamanın çok çok daha önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Haliliye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarıyla tamamlanan Şanlıurfa İl Müftülüğü Kız Öğrenci Konukevi'nin açılışına; Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve eşi Adile Demirkol, Haliliye Belediye Meclis üyeleri Abdurrahman Beyaz, Hasan Kaya ve Nusret Kaya'nın yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, İl Müftüsü İhsan Açık, Vali İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in eşi Turan Güvenç, belediye birim müdürleri, öğrenciler ve kadınlar katıldı.

Müftü Açık'ın açılış konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen davetliler, 28 bayan öğrencinin kalacağı 4 katlı yurdu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra Haliliye Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi arasında imzalanacak olan protokol imza törenine geçildi. Protokol töreninde konuşan Müftü İhsan, "Valilik, Müftülük, Büyükşehir ve Haliliye Belediyesi'nin ortak çalışmaları sonucu bu çalışma gerçekleşti. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, hususi geldi buraya ve neler yapılacağını sorduktan sonra direk talimatı verdi. Bir ortak çalışma oldu. Maddi emekler, Büyükşehir Belediyesi ve Haliliye Belediyemizin, manevi destek bizden ve emirde Valimizden" dedi.

"KIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Başkan Fevzi Demirkol ise kız öğrencilerinin okumasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz, kız öğrencilerimizin okumasına büyük önem veriyoruz. Bu önemi verirken; kalacakları mekanları düzenlemenin, ayarlamanın çok çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, Sayın Valimizin talimatıyla, Sayın İl Müftümüz İhsan Açık homca, bize buradaki bir öğrenci konukevini bahsettiği zaman, bizde elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Çok kısa süre içerisinde, 'hayırda acele var' diyerek acele ettik. Çok kısa bir süre içerisinde bu öğrenci yurdumuzun tefrişatını Haliliye Belediyemiz olarak yaptık. Kız öğrencilerimiz okudukça, biz onlara destek vermeye devam edeceğiz. Şanlıurfa Haliliye'nin farklı olduğunu tüm ülkeye, tüm dünyaya göstereceğiz. Halili vasıflarımız, Hazreti İbrahim'den (A.S.) gelmektedir. Vesile olan Sayın Valimize, bu işi düzenleyen Sayın İl Müftümüze ve aynı zamanda katkı sağlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize, başarılı bir öğrenim yılı diliyoruz. Her zaman yanlarındayız."

"ÖĞRENCİLERİN AİLE ORTAMINDA KALMASINA İMKAN TANINDI"

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ise yapılan ortak çalışmayla beraber, üniversite öğrencisi kızların aile ortamında ikamet etmesine imkan tanındığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Öncelikle bu güzel müessesin açılması, Müftülüğümüzün koordinesinde, Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Haliliye Belediyemizin müşterek çalışmasıyla ortaya çıkmıştır. Emeği geçen tüm birimlere bende şükranlarımı sunuyorum. Tabi, Şanlıurfa Valimiz Sayın İzzettin Küçük Bey'in teşviki, Büyükşehir Belediyemizin, Haliliye Belediyemizin, Müftülükteki arkadaşlarımızın gayreti, yaklaşık 28 bayan öğrencilerimizin ev ortamında, aile ortamında, sıcak bir ortamda burada ikamet etmelerine imkan tanımıştır. Güvenilir bir ortamda, kardeşlerimiz öğrenimlerine devam edecektir."

Büyükşehir Başkanvekili Ahmet Kaytan da, "Yoğun bir şekilde kadınlarla ilgili farkındalığın oluşturulmaya başlandığı bu zaman diliminde kızlarımız ve kadınlarımız için bu Kuran Kursunın açılmış olması ve kızlarımızın eğitimlerini daha sağlıklı bir ortamda sürdürebilmesi için bu yapının meydana çıkması mutluluk vericidir. Bu koordineli bir çalışmanın ürünüdür" diye konuştu.

İmza protokolünün ardından, Öğrenci Konukevi'nin giriş katında eğitim gören kadınlara; Adile Demirkol, Ayşe Küçük ve Hatice Kübra Görmez karanfil dağıttı.

Eklenme Tarihi: 10.03.2015 05:53