BAŞKAN DEMİRKOL: ÇANAKKALE BİR SAVAŞ DEĞİL, DESTANDIR

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Haliliye İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada; 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümüyle ilgili açıklama yaparak, Çanakkale'nin bir savaş ve zafer olmadığını, Çanakkale'nin bir destan olduğunu söyledi. Demirkol, "Aradan 100 yıl geçmiş, halen o acıyı içimizde hissediyoruz" dedi.

AK Parti Haliliye İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve teşkilat üyeleri katıldı. Açılış konuşmaları ve Haliliye Belediyesi'nin faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümüyle alakalı açıklama yaptı. İl defa Haliliye Belediyesi'nin il genelinde konusu Çanakkale olan bir bilgi yarışması düzenlediğini hatırlatan Başkan Demirkol, "İlk defa, il genelinde konusu Çanakkale olan bilgi yarışması düzenledik. '1915 Çanakkale Savaşı' adlı kitaptan bastırdık. Milli Eğitim kanalıyla bütün okullarımıza dağıttık. Bütün okulların 8'inci sınıflarına dağıttık ve en az 6, en çok 10 kişinin de bu kitabı okumasını temin ettik. Okuma olarak 30, 40 bin civarında 8'inci sınıf öğrencimizin Çanakkale'yi okuduğuna delalettir" diye konuştu.

"BU VATANI BİZE KANLARIYLA SULAYARAK  BU TOPRAKLARI VATAN YAPMIŞTIR"

Konuşmasının devamında 100 yıl önce Çanakkale'de 250 bin kişinin şehit düştüğünü söyleyen Başkan Demirkol, Çanakkale'nin asla unutulmaması gerektiğini söyledi. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

"Çanakkale önemlidir. Çanakkale Savaşı'nda 250 bin insanımız şehit düşmüştür. 'Hey 15'li 15'li' dedikleri türkü bu zamanda yapılmıştır. Analar, evlatlarını savaşa göndermişler. Topyekun bir savaş. Ama ben Çanakkale'ye savaş demiyorum, zafer demiyorum. Çanakkale savaş değildir, zafer değildir. Çanakkale destandır. Çanakkale savaşında, bunu hiç bir zaman unutmamanızı istiyorum; Vefa Lisesi, Konya Lisesi, Galatasaray Lisesi, İzmir Lisesi, şuanda Çapa Tıp Fakültesi diye adlandırılan İstanbul Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane o sene mezun vermemiştir. O sene mezun olacak öğrencilerin tamamı, cephede şehit düşmüşlerdir. Aradan 100 yıl geçmiş, halen o acıyı içimizde hissediyoruz. 250 bin can, 250 bin kişi, imanla, kanla, canla, bu vatanı bize kanlarıyla sulayarak  bu toprakları vatan yapmıştır. Savaşa gidecek kadar imanları vardı. Vatan uğruna dökecek kanları vardı ve bu kanların bitiminde verecekleri can vardı. Şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Allah bizi,  ahirette komşusu eylesin. Çanakkale'yi hiç bir zaman için unutmayalım."

Toplantı, teşkilat üyelerinin konuşmalarının ardından sona erdi.

Eklenme Tarihi: 19.03.2015 01:58