HALİLİYE'DE TÜM PARKLAR YEMYEŞİL OLACAK

Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan parklarda çimleme ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un talimatı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelinde çalışmalarına devam ediyor. Dün Yenişehir Gül parkında çimlerin bozulduğu alanlarda düzenleme yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bugün Ahmet Yesevi Mahallesi'nde çalışmalara başladı.  Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yapılan çimleme çalışmalarının ardından Devteşti Mahallesi'nde de çalışmalar sürdürülecek.

Parklarda yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada ‘’Bahar aylarında kent merkezindeki bütün parklarımız yeşil olacak. Hepsi en güzel şekilde halkımızın layık olduğu şekilde diğer illerde parklar nasılsa bizim ilçemizde ki parklar onların aşağısında kalmayacak.  Parklarımızda yeni fidan dikimlerimiz var mevcut parkların değiştirilmesi gerekenleri değiştiriyoruz.  Bank konulmayan parklara bank koyuyoruz. Piknik alanlarında engelli vatandaşların ailesi ile birlikte oturacağı engelli masaları koyacağız.  Engelliler için parklarda oyun grubu kuracağız, engellilerin diğer vatandaşlar gibi parkalarda salıncaklarda sallanması veya kaydıraktan kayması için şehrin muhtelif bölgelerinde engellilerin faydalanacağı oyun grupları kuracağız. Bunlar çok yakında olacak. Halkımızın özlem duyduğu bir konu var bil hassa ramazan ayında, halkımız serin yeşil bölge arıyor. Biz halkımızın ihtiyaç duyduğu mesire alanlarını düzenleyeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Devraldığı parklarda eksikliklere dair bir envanter çalışmasını yaptıktan sonra, bu eksiklikleri ve parkların su ve elektirik sorunlarını çözüme kavuşturdu. Şu günlerde parkların yeşillendirme çalışmaları devam ederken, aynı zamanda fiziki şartları uygun olan parklara Çocuklar için yeni oyun grupları da kuruldu. Yeni parklar için ise Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Eklenme Tarihi: 20.03.2015 04:30