GARİPÇE THM KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Garipçe" adlı Türk Halk Müziği konseri izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Farklı yörelere ait 19 eserin seslendirildiği gecede konuşan Başkan Fevzi Demirkol, "Biz Haliliye Belediyesi olarak 50 sene önce şehrimizde, memleketimizde ne varsa onu hatırlatacağız. Yaşatacağız, yaşayamayacağımızı da kayıt altına alacağız" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün açtığı Türk Halk Müziği kursunda eğitim gören kursiyerlerin düzenlediği Türk Halk Müziği konseri, Milli Eğitim Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Şefliği Sedat Volkan'ın yaptığı "Garipçe" adlı konsere; Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Belediye Başkan Yardımcıları Haci Kanduza ve Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve sanatsever katıldı. Belediye bünyesinde eğitim gören 23 kursiyerin sahne aldığı Türk Halk Müziği konserinde, 9 yöre ait 19 eser seslendirildi.

Sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan konserin sonunda sahneye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak gelenekleri yaşatacaklarını söyledi. Gelenekleri muhafaza edeceklerini ifade eden Başkan Demirkol, geleceği inşa edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kendilerine teşekkür ediyorum. Başta şefimiz Sedat Volkan'ın şahsında hepsine teşekkür ediyorum. Bize, Türkiye'yi dolaştırdılar. Anadolu'yu dolaştık ve şu sonucu bir defa daha teyit ettik; Urfa, Anadolu'nun özüdür, Haliliye'de Urfa'nın özüdür. Biz Haliliye Belediyesi olarak 50 sene önce şehrimizde, memleketimizde ne varsa onu hatırlatacağız. Yaşatacağız, yaşayamayacağımızı da kayıt altına alacağız ama 50 sene sonrasındaki Haliliye'nin fiziki ve teknik şartlarını hazırlayacağız. Onun için 'Gelenekten geleceğe' dedik. Geleneğimizi muhafaza edeceğiz. Geleceğimizi inşa edeceğiz."

Gece; Başkan Demirkol'un konuşmasının ardından Şef Sedat Volkan'a şit ve çiçek, protokolün ise ses sanatçılarına karanfil taktim etmesinin ardından sona erdi.

Öte yandan Türk Halk Müziği Konseri'nde şu eserler seslendirildi:

"Urfa'nın Etrafı, Ben Bir Yakup İdim, Düz Dara Yar, Oy Akşamlar, Zülüf Dökülmüş Yüze, Kaşların Karasına, Nar Danesi, Bahçe Duvarından Aştım, Divane Aşık Gibi, Beni Anlasana Yar, Alaydım Elin Elime, Garip Bir Kuştu Gönlüm, Adanalı Esmer Olur, Aşkın Ne Derdin Yareler Açtı, Kınıfır Bed Renk Olur, Han Evimi Harap Ettin, Bayram Gelip Elime Evimize, Bahçeye Gel Bahçeye ve Bağa Gel Bostana Gel."

Eklenme Tarihi: 04.04.2015 01:17