HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KIRSALDA SİNEK VE HAŞERE İLE ETKİN MÜCADELE

Haliliye Belediyesi İlaçlama Birimi tarafından şubat ayında başlatılan sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları, kırsal mahallelerde ara vermeden devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İlaçlama Birimi, yaz aylarında oluşabilecek sinek ve haşere popülasyonunun önüne geçebilmek için şubat ayında vektörlerin larvasit döneminde ilaçlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki 32 merkez ve 137 kırsal mahallede faaliyet gösteren ilaçlama ekipleri, kırsal mahallelerde çalışmalarını ahır çevreleri ve tezek birikintilerinin bulunduğu alanda yoğun olarak gerçekleştiriyor. Ekipler; vektörlerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları, yeşil alanlar, kanal ve gerekli görülen tüm üreme ve saklanma yerlerinde insan ve memeli hayvanların sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı'nca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlarla çalışmalarını yapıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, gruplar halinde periyodik olarak merkez ve kırsal mahallelerde vektörlere karşı etkin mücadelesini sürdürüyor.

Eklenme Tarihi: 12.04.2015 01:29