BAŞKAN DEMİRKOL, BELEDİYECİLİĞİN TARİHİ VE HALİLİYE'Yİ ANLATTI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, TRT Belgesel kanalı için çekilen "Şehremaneti'den Büyükşehir Belediyelerine" adlı belgesel çekimlerinde, belediyeciliğin tarihini ve Haliliye İlçesi'ni anlattı.

TRT Belgesel kanalının, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu işbirliği ile 30 Büyükşehir Belediyesi'nde, belediyeciliğin tarihini anlatan "Şehremaneti'den Büyükşehir Belediyelerine" adlı belgesel çekimlerine Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'da konuk oldu. Başkan Demirkol; çekimlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından belediyeciliğin nasıl geliştiğini anlatarak, Şanlıurfa'daki belediyecilikle ilgili de bilgiler verdi. Yeni büyükşehir yasasıyla Şanlıurfa merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu Haliliye Belediyesi'nin kurulduğunu hatırlatan Başkan Demirkol, belediye olarak geçen 1 yıl sürede yaptıkları çalışmalar hakkında da notlar aktardı.

Haliliye ilçe sınırlarında yer alan tarihin bilinen en eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'de devam edilen çekimlerde Başkan Demirkol, Göbeklitepe'nin dünya turizmine kazandırılmasını önemsediklerini söyledi. Göbeklitepe'nin tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Demirkol, çekimler için kente gelen ekibe de Göbeklitepe'yi tanımaları imkanını sağladı. Başkan Demirkol, Haliliye'nin ve Şanlıurfa'nın tanıtılması için çekimler yapan ekibe de teşekkür etti.

Eklenme Tarihi: 12.04.2015 02:55