BAŞKAN DEMİRKOL, ÇOCUKLAR İLE BİRLİKTE GÖBEKLİTEPE’Yİ GEZDİ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar ile birlikte Göbeklitepe’yi gezdi. Göbeklitepe’nin tarihini öğrenen çocuklar, daha sonra uçurtma uçurarak doyasıya eğlendi.

Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sevgi Evleri’nde kalan çocukları ziyaret etti. Çocuklar ile birlikte Haliliye Belediyesi Folklor Ekibi’nin gösterisini izleyen Başkan Demirkol, daha sonra beraberindekiler ve çocuklar ile birlikte tarihin bilinen en eski tapınağı olan Göbeklitepe’ye geçti. Çocuklar, yol boyunca otobüsle birlikte seyahat ettikleri Başkan Demirkol’a şarkı ve türküler okudu. Başkan Demirkol’da çocukların söyledikleri şarkılara eşlik etti.

GÖBEKLİTEPE’DE UÇURTMA UÇURDULAR

Başkan Demirkol, Göbeklitepe’de çocuklara bölgenin tarihini ve önemini anlattı. Çocuklar, Göbeklitepe’yi gezdikten sonra, kendilerine dağıtılan uçurtmaları uçurmaya çalıştılar. Uçurtma uçurarak doyasıya eğlenen çocuklar, “Başkan Amca” diye hitap ettikleri Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti. Göbeklitepe’deki programın sonunda ise hatıra fotoğrafı çektirildi.

“MUTLU ÇOCUKLAR, MUTLU HALİLİYE”

Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Milet Meclisi’nin kurulduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bugün 23 Nisan, 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95’inci yılını kutluyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocuk bayramı olması münasebetiyle Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımızı, Haliliye Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile birlikte yerlerinden aldık. Göbeklitepe’yi ziyaret etmelerini ve burada uçurtma uçurmalarını temin etmek istedik. O nedenle, Belediye Meclis Üyelerimiz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerimiz ile Göbeklitepe’deyiz. Uçurtmaları uçurduk. Bahardan güzel bir gün. Çocuklarımız ile hep birlikte piknik yapacağız.”

Regaib Kandili ve çocuk bayramının aynı günde kutlandıklarının altını çizen Başkan Demirkol, “Aynı zamanda bugün üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandili, dini ve milli hassasiyetimiz olan iki günü birlikte kutluyoruz. Bu bakımdan Cenab-ı hakkın bizi sağlıkla mutlulukla Şaban’a ve Ramazan’a kavuşturmasını diliyoruz. Aynı zamanda ulusal egemenliğimizi simgeleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de kuruluş günü. Çocuklarımızın daha mutlu olmaları için mutlu çocuklar, mutlu gençler, mutlu Haliliye, mutlu Şanlıurfa, mutlu Türkiye ve inşallah mutlu dünya diyoruz.”

Başkan Demirkol ve beraberindekiler, Göbeklitepe’deki programın ardından çocuklar ile birlikte yemek yedi. Ardından çocuklara hediyeleri taktim edildi. Hediye teslim programına, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’da katıldı.

Eklenme Tarihi: 23.04.2015 08:06