BAŞKAN DEMİRKOL: HALİLİYE BELEDİYESİ OLARAK GENÇLERE AYRI ÖNEM VERİYORUZ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, belediyenin katkılarıyla Yeniköy Ortaokulu’nun düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde katıldı. Benzeri faaliyetleri her zaman yapacaklarını söyleyen Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak gençlere ayrı bir önem veriyoruz. Gönülden hizmet ediyoruz” dedi.

Haliliye Belediyesi’nin katkılarıyla Yeniköy Ortaokulu’nun düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri, Yeniköy Mahalle Muhtarı Halil Felhan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velililer katıldı.

Bilgi yarışması kategorisinde düzenlenen yarışmalarda, öğrenciler Peygamber Efendimizin hayatından derlenen soruları yanıtladı. Yarışma sonunda; Yeniköy Ortaokulu birinci, Bakımlı Ortaokulu ikinci ve Mağaracık Ortaokulu üçüncü oldu. Şiir okuma yarışmasında ise Güçlü Ortaokulu’ndan Ayşenur Demir birinci, Konuklu Ortaokulu’ndan Ayşegül Dağ ile Süheda Uğurlu ikinci ve Yeniköy Ortaokulu’ndan Zehra Felhan ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonunda öğrencilere hediyelerini taktim eden Başkan Demirkol, gençliğe önem verdiklerini söyledi. “Gençler bizim istikbalimizdir” diyen Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“Gayet güzel bir program emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu gibi faaliyetlerin devamını diliyoruz. Gençler bizim istikbalimiz, genç bizim geleceğimiz. Genç umudumuz, genç herşeyimiz. Bu bakımdan biz Haliliye Belediyesi olarak gençlere ayrı bir önem veriyoruz. Gönülden hizmet ediyoruz. Gençler, biz bu faaliyeti yapmamızın sebebi; okumanızı teşvik etmenizdir. Okuyamaya alışmanız için o bakımdan hepiniz birincisiniz. Peygamber Efendimiz (A.S.V.) hayatını okumamız, anlamamız, yaşamamız, taklit etmemiz gereken bir hayattır. Hepinize örnek olsun. Sahabenin 'Anam babam sana feda olsun ya Resul Allah' diye ifade ettiği ve şiirlerde 'Ben seni görmeden sevdim' ifadesiyle anlam bulan Resul Allah aşkı hepinizin hayatına rehber olsun. Hepimiz hayatımızda bu konuşulanları taklit edelim. Bu okunanları taklit edelim. Bunları yaşayalım. Yarışmamızın sonucunda ödüllerimiz var, bu ödüllerimizin tamamı maddi değil, manevi anlamı olacak şekilde dizayn edilmiştir.  Katılan bütün okullarımızın kütüphanelerine, öğrencilerimizin okuması amacıyla 25 adet Peygamberimizin hayatı isimli kitap hediye ettik.”

Eklenme Tarihi: 06.05.2015 05:40