HALİLİYE BELEDİYESİ RUHSATSIZ İŞ YERİNİ MÜHÜRLEDİ

Ruhsatsız açılan her bir iş yeri kayıtsız göründüğünden hem toplum kaynaklarında açığa, hem de o iş yeri ile alışveriş yapan vatandaşa zarar veriyor. Her iki tarafın hukuken haklarının korunması adına işletmelerin her birinin ruhsatlı olarak çalışması, çalışmalarının kayıt altına alınması ve denetimlerinin sürdürülmesi gerekiyor. Bu nedenle Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kaçak işletmelerle mücadelesini sürdürüyor.

Bugün de Haliliye İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ruhsatsız bir iş yeri Zabıta Müdürlüğü Ekibi tarafından mühürlendi. İşyeri sahibi hakkında ise idari para cezası uygulandı.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan iş yerlerinin denetimine aralıksız olarak devam ediyor. İlçe genelinde yapılan denetimler kapsamında ruhsatı bulunmayan iş yerlerine önce uyarı veriliyor, ardından ise verilen süre içinde ruhsat girişi yapmaları isteniyor.

Söz konusu iş yerinin verilen süre içerisinde ruhsat başvurusunda bulunmaması üzerine Belediye Encümen kararıyla iş yerlerinin kapatılması kararlaştırıldı.  Denetimler sonucunda belirlenen Bahçelievler Mahallesi Çarşı Caddesi’nde bulunan bir iş yeri zabıta ekipleri tarafından kapatılarak mühürlendi.

Eklenme Tarihi: 14.05.2015 02:03