ŞANLIURFA'DA BİR İLK; ENGELLİ OYUN GRUBU FAALİYETE GİRDİ

Haliliye Belediyesi, Engeliler Haftası nedeniyle kentte bir ilki gerçekleştirerek engelli çocuklar için engelli oyun grubunu faaliyete geçirdi. Engelli oyun grubunun tanıtımında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, "Engellilerimize engelsiz bir ortam hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Haliliye Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Engelliler Haftası nedeniyle Devteşti Mahallesi 2169'uncu Sokak'ta bulunan parka engelli çocuklar için engelli oyun grubu kurdu. Engelli grubunun tanıtımı için düzenlenen programa; AK Parti Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nurettin Nebati, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Sedat Ertürk ve AK Parti Teşkilat Üyeleri, engelli dernek başkanları ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen programın açılışında konuşan Başkan Demirkol, engelli vatandaşlara engelsiz ortak hazırlamak için aralıksız çalıştıklarını söyledi. "Engelliler Haftası'nı açık havada ve hep birlikte Haliliye'nin en büyük mahallesi olan Devteşti'nde kutlamak istedik" diyen Başkan Demirkol, "Hepimiz bugün sağlamız, yarın engelli olabiliriz. Bu Cenab-ı Hakk'ın taktiridir. Herkes engelli adayıdır. Engellilere, beynimizde ve fiziki şartlarımızda engelsiz bir yaşam temin etmek amacıyla hayatımızın bütün evrelerinde ve belediye başkanı olduğumuzdan bu tarafa engellilerimize gerekli ilgili, gerekli şefkati ve gerekli vazifemizi yerine getirmek için gece gündüz mücadele ettik" dedi.

Demirkol, engellilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Engellilerimizin her zaman yanındayız. Kendilerine engelsiz bir ortam hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz. 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' düsturuyla, anlayışıyla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Demirkol'un ardından kalabalığa konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati ise şunları kaydetti:

"Engelliler Haftası olması münasebetiyle son bir haftadır, dernek başkanlarımız başta olmak üzere engelli kardeşlerimizle, gerek salon toplantılarında, gerek sahada, gerekse özel olarak yaptığımız ziyaretlerde hem sorunlarını paylaşıyoruz, hem sorunlarına derman olma konusunda her türlü gayreti ortaya koyuyoruz. İnşallah bu alanlarda kardeşlerimiz çalışmalarını yapacaklar, eğlenecekler. Bu ülkede çocuklara da, engellilere de, kadınlara da kendilerini rahat hissedebilecekleri alanları oluşturmamız lazım. Parklarımızın sayısını arttırmamız lazım. Ben tekrar çok değerli Haliliye Belediyemizin belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Nebati ve Demirkol, parkta bulunan vatandaşlarla görüştü.

Eklenme Tarihi: 18.05.2015 01:26