RAMAZAN'IN İLK SOFRASINI HALİLİYE KURDU

SAHUR SOFRASINI HALİLİYE AÇTI

Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı'nda vatandaşlara iftar ve sahur sofrası açtı. İlk sahuru vatandaşlarla birlikte yapan Başkan Fevzi Demirkol, "İftar çadırımız ilçenin 3 farklı bölgesinde bulunuyor" dedi.

Haliliye Belediyesi, Ramazan Ayı'nda geleneksel hale getirilen sahur ve iftar çadırı uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. İlçenin 3 farklı bölgesinde iftar çadırı kuran Haliliye Belediyesi, Suriye'nin Tel Abyad İlçesi'nden göçlerin devam ettiği Akçakale'de de iftar çadırı kuracak.

Rabia Meydanı'ndaki ilk sahur programına katılan Başkan Fevzi Demirkol, masaları ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ile birim müdürlerinin de bulunduğu programla ilgili açıklama yapan Başkan Demirkol, "2015 yılı Ramazan Ayı'nın ilk sahurunu Rabia Meydanı'nda misafirlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımız ile birlikte idrak ettik. Geleneksel hale gelecek olan, ileride geleneksel olmasını istediğimiz, Haliliye Geleneksel İftar ve Sahur programının ilkindeyiz. Allaha hamd olsun, bizi bugün Ramazan Ayı'nın ilk gününde dostlarımızla buluşturduğu için. Hadisi şerif var. Recep Allah'ın ayı, Resul Allah buyuruyor; ‘Şaban benim ayım, Ramazan ümmetin ayı. Ümmetin ayının, Ramazan Ayı'nın ilk sahurunu birlikte dostlarımızla idrak ettik’. Allah bizi bayrama, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlara, bizi, bizleri tüm Haliliye'yi, Urfa'yı, Türkiye'yi ve tüm Müslüman alemini kavuşturmasını temennisiyle inşallah bayramda beraber olacağız. Geleneksel iftar, sahur programımız devam edecek" dedi.

3 FARKLI BÖLGEDE İFTAR ÇADIRI KURULACAK

Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde 3 farklı bölgede iftar çadırını vatandaşların hizmetine sunacak. İftar programı; bu yıl Karşıyaka ve Süleymaniye Mahalleleri ile Rabia Meydanı'nda gerçekleştirilecekken, sahur programı sadece Rabia Meydanı'nda düzenlenecek.

Başkan Demirkol, Suriye sınırındaki iç karışıklıklar nedeniyle yoğunluğun yaşandığı Akçakale İlçesi’nde de iftar çadırı açacaklarını belirtti.

Demirkol, "Bu sene Akçakale ilçemizin, Tel Abyad'dan göç eden Suriyeli mülteci dolayısıyla yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle 4'üncü iftar çadırımız da Akçakale'de Süleymanşah İlkokulu'na olacaktır" diye konuştu.

"30 gün boyunca Akçakale'deki muhtaçlarımıza, mültecilerimize iftar ikramında bulunacağız." diyen Başkan Demirkol, "Sağlıkla, huzurla, mutlulukla bayrama Cenab-ı Hakk'ın bizi kavuşturulmasını ve nice bayramlara kavuşturmasını temenni ediyoruz. Tüm İslam coğrafyasına barışın, huzurun, sükûn gönderi talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Sahur programına katılan vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Haliliye Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür eden vatandaşlar, sahuru beraber yapmanın verdiği huzurdan, sofraların bereketinden, ramazan ikliminden bahsetti.

Eklenme Tarihi: 18.06.2015 01:22