RAMAZAN'IN İLK İFTARINDA HALİLİYE BELEDİYESİ'NİN SOFRASINDA BULUŞULDU

Haliliye Belediyesi tarafından kurulan iftar sofralarına gelen vatandaşlar, Ramazan Ayı'nın ilk orucunu açtı. Rabia Meydanı'nda kurulan iftar sofrasına katılan Başkan Fevzi Demirkol, vatandaşlara kendi elleriyle yemeklerini doldurarak, Ramazan'larını tebrik etti.

Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca Karşıyaka ve Süleymaniye Mahalleleri ile Rabia Meydanı'nda kurulan iftar sofrasında binlerce insan bir araya geldi. Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Haci Kanduza ve Belediye Meclis Üyesi Nusret Kaya ile birlikte Ramazan Ayı'nın ilk iftarını Rabia Meydanı'nda kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla beraber yaptı. İftar öncesi vatandaşlara kendi elleriyle yemeklerini dolduran Başkan Demirkol, iftara katılanların da Ramazan'larını tebrik etti.

İftar sonrası açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, Ramazan Ayı boyunca kentin üç ayrı noktasında iftar ve bir noktada ise sahur yemeği verileceğini hatırlattı. "Bugün Ramazan Ayı'nın birinci iftarını sağlıkla, selametle tamamlamış bulunuyoruz" diyen Başkan Demirkol, şunları söyledi:
"Haliliye Belediyesi olarak, kent merkezinde Süleymaniye, Karşıyaka ve Rabia Meydanı olmak üzere üç noktada, ayrıca Akçakale ilçemizde Süleymanşah İlkokulu'nda iftar yemeğimiz devam ediyor. Ayrıca Rabia Meydanı'nda da her sahurda sahur ikramımız var. Allah'a hamd ediyoruz, Ramazan'a kavuştuk. Allah'a hamd ediyoruz, Ramazan'ın birinci gününü sağlıkla, sıhhatle, kazasız, belasız tamamladık. Allah nasip ederse, Cenab-ı Hakk'ın bizi bayrama kavuşturmasını niyaz ediyoruz."

"MUHTAÇ OLAN İNSANLARIN EVLERİNE SERVİS YAPIYORUZ"
İhtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç insanların talepleri doğrultusunda evlerine sıcak yemek ikramında bulunduklarını belirten Başkan Fevzi Demirkol, "Muhtaç olsun, olmasın tüm insanları soframıza misafir etmeye bekliyoruz. Ayrıca daha öncesinden de belirtmiştik, gün içerisinde bize ulaşanlar oldu. Bakıma muhtaç, maddi yönden muhtaç olmasa bile bakıma muhtaç insanlarımıza evde sıcak yemek servisiyle ilgili çalışmamız devam ediyor. Bu şekilde ihtiyacı olan insanlarımızın, '4442263' nolu telefonumuza bildirmeleri halinde hem kendilerine dönüş yapılacak hem de sıcak yemekleri iftardan yarım saat öncesinden evlerine teslim edilecektir" dedi.

Demirkol son olarak, "Bu çalışma için beni hiç yalnız bırakmayan belediye personelimize, her sofrada kendisini ev sahibi hissederek misafirlerine nasıl ikram ediyorsa, o edeple o nezaketle sofralarımızın başında bulunan belediye meclis üyelerimize, bu imkanı bize bahşettiği için Cenab-ı Hakk'a teşekkür ediyoruz. Allah nasip ederse bayram günü sabah bayram yemeğimiz olacak. O zamanda birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.

Eklenme Tarihi: 18.06.2015 15:20