CAMİLERDE YENİ DÜZENLEMELER HALİLİYE BELEDİYESİ'NDEN...

Haliliye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü Haliliye Camilerini hava koşullarının etkisinden koruyacak modern tenteler yaptırıyor. Uzaktan kumanda sistemi ile çalışan tenteler, istenildiği taktirde açılıp kapanabilme özelliğine sahip. Akşam saatlerinde ise ışıklandırma sistemi sayesinde camilerin her saat ışıl ışıl olmasını sağlayan tenteler, diğer camilerde de yaygınlaştırılacak.

Başlangıç aşamasında 2 camide uygulanan elektronik tente sistemi için Bağlarbaşı Mahallesi'nde Yeni İslahiye Cami ve Şair Nabi Mahallesi'nde ise Yeni Arabi Cami seçildi. Özellikle Ramazan Ayında her zamankinden kalabalıklaşan camilerde, gün saatlerinde artan sıcaklık, camilerin avlularının kullanımına engel oluyordu. Haliliye Belediyesinin yeni tente uygulaması ile artık camilerde her saate rahatlıkla güneşten koruma sağlanabilecek. Kış aylarında yağışa karşı, yaz aylarında ise güneşe karşı etkin koruma sağlayan tenteler özellikle cuma namazları ve cenaze namazları sırasında belirgin bir ihtiyaç olarak görülüyordu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol bugün uygulamayı yerinde inceledi. Cuma namazı sonrasında camide incelemelerde bulunan Demirkol hem tenteyi inceledi, hem de caminin diğer eksiklerini de gidermek adına bilgiler aldı.

Eklenme Tarihi: 26.06.2015 08:46