HALİLİYE BELEDİYESİ EN TEMİZ İLÇE OLMA HEDEFİNİ SÜRDÜRÜYOR

Haliliye Belediyesi 'en temiz ilçe' olma hedefine yaklaşıyor. Bu hedef doğrultusunda temizlik filosunu genişleten Haliliye Belediyesi, var olan en yeni teknolojiye sahip, Şanlıurfa'da ilk defa hizmet verecek olan araç türleri ile temizlik araç filosunda yer alan araç sayısını arttırdı. İlçe genelinde faaliyet gösteren temizlik filosu 21 farklı türde, 82 yeni temizlik aracıyla daha hizmet vermeye devam edecek.

İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLEREK GİDERİLDİ

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçenin temizlik ihtiyaçlarını ve bu ihtiyacının karşılanması adına gereken ekip ve ekipman ihtiyacı için bir çalışma yaptı. İhtiyaçların belirlendiği bu çalışma sonrasında Haliliye'nin ihtiyaç duyduğu temizlik araçları temin edildi. Bu yolla araç filosunu genişletmekle kalmayan Haliliye Belediyesi aynı zamanda Şanlıurfa'nın son teknoloji ile donatılmış en modern temizlik filosuna da sahip oldu.

VATANDAŞLARDAN OLUMLU YANIT BULDU

Kente gelen yeni araçlar gün konvoy halinde şantiyeye taşındı. Karaköprü Kavşağı'ndan Devteşti ve Akçakale Çevre Yolu güzergahı ile yol alan araçları gören vatandaşlar, Haliliye Belediyesi'ne genişletilmiş imkan ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

DEMİRKOL: "BU ADIM 'TEMİZLİK İMANDANDIR' ANLAYIŞIMIZDAN BAŞLIYOR"

Araçlarla ilgili incelemede bulunan ve bilgiler veren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise bu yenileme büyütme çalışmasını Haliliye Belediyesi'nin 'temizlik imandandır' anlayışına bağlayarak, Türkiye'nin en temiz ilçesi olmak yolunda, Şanlıurfa'nın temizlikte en büyük ve en modern filosunu kurduklarını ifade etti.

KENTİN EN YENİSİ, EN BÜYÜĞÜ, EN MODERNİ

Yenilenen ve genişletilen filoda Şanlıurfa'da ilk olan araçların varlığına dikkat çeken Başkan Demirkol sözlerini devamında ise şu ifadelere yer verdi:  "Teknolojinin en son geliştirdiği makineleri, Şanlıurfa’da daha önceden hiç kullanılmamış, hiç görülmemiş makineleri; halkımızın temizlik ihtiyacını karşılamak için bugün yeniden hizmete sunmuş bulunuyoruz.  82 araçlık filomuzda, 21 sınıfa mensup temizlik aracı var. Bunların içerisinde; ibadethaneleri temizleyen araçlarımız var, yol süpürme araçlarımız var, arasözler, su tankerleri, süpürgeler var. Hasılı 21 sınıfta, 82 yeni aracımızı Haliliye Belediyesi olarak Haliliye halkının hizmetine sunmuş bulunuyoruz. İnşallah, Haliliye Türkiye’nin en temiz ilçesi olacaktır. Buna inancımız tamdır. Ayrıca, temizlik kültürünün gelişmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Haliliye Urfa’nın, Türkiye’nin özüdür. Haliliye Urfa’nın göz bebeğidir. O bakımdan tertemiz ilçe olması yönündeki çalışmalarımız gece, gündüz demeden, mesai kavramına takılmadan devam etmektedir. Haliliye halkı her iyi şeye layıktır. Biz de Haliliye halkına en iyi şekilde hizmet etmek için gecemizi, gündüzümüze katarak hizmet ediyoruz."

TEMİZ HALİLİYE İÇİN OY BİRLİĞİ

Konuşmasında belediye meclis üyelerine ve temizlik işleri ekibine, personeline teşekkür eden Fevzi Demirkol, aldıkları kararlarda sağlanan oy birliğinden ve aralıksız temizlik mesaisi disiplininden bahsetti:

"Biz Haliliye Belediyesi olarak, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde çalışan 440 personelimizle, gece gündüz kavramına takılmadan her zaman Haliliye halkının hizmetindeyiz. Haliliye’nin Türkiye’nin değil, dünyanın en temiz ilçesi olması yolundaki hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Haliliye Belediyesi’nde belediye meclis üyelerimiz ve belediye meclisine mensup tüm üyelerimizin oy birliğiyle, Haliliye’nin en temiz ilçe, en temiz bir bölge olması yolundaki çalışmalarımız günden güne devam etmektedir. Bu hususta gece, gündüz beni yalnız bırakmayan ve ayrıca almış olduğumuz kararlarda bize tam güvenle, tam emniyetle bize yetkiyi veren Haliliye Belediye Meclisimize ve belediye meclisimizin üyelerine teşekkür ediyoruz."

YENİLENEN VE GENİŞLEYEN FİLOYA NELER EKLENDİ?

Temizlik filosuna dahil olan yeni araçların içinde; sıkıştırmalı çöp arabaları, arasözler, damperli kamyonlar, moloz araçları, kepçeler, yol temizleme ve süpürme araçları, konteynır yıkama aracı, araç üstü süpürme araçları, kamyonetler, denetim araçları, mini damperli çöp araçları, mobil yıkama araçları, elektrikli çöp toplama araçları ve çok kabinli kamyonetler gibi temizlik araç çeşitleri yer alıyor.

Araç tanıtım programına Başkan Demirkol’un yanı sıra; Haliliye Belediye Meclis Üyeleri Emir Elden, Hasan Kaya, İbrahim Felhan, Metin Çadırcı ve Mehmet Selim Polatkan da katıldı.

Eklenme Tarihi: 02.07.2015 04:19