BAŞKAN DEMİRKOL: ENGELSİZ BİR YAŞAM TEMİN ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, engelliler derneklerini ziyaret ederek ihtiyaç sahibi engellilere ve çevrelerine dağıtılmak üzere gıda yardımında bulundu. Engellilerin önlerine engel konulmaması için çalıştıklarını belirten Başkan Demirkol, “Engelsiz bir yaşam temin etmek için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Fevzi Demirkol, ilk olarak Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Burada dernek başkanı İbrahim Tapışık ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi’nin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haliliye Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi engellilere ve sosyal çevrelerinde ihtiyaç sahibi olan kişilere dağıtılmak üzere getirilen gıda paketlerini teslim alan Dernek Başkanı İbrahim Tapışık, Başkan Demirkol’a teşekkür etti.

Başkan Demirkol’un geçen yıl Ramazan Ayı’nda yine kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Tapışık, “Bedensel Engelliler Derneği'ni Sayın Haliliye Belediye Başkanımız ziyarette bulundu. Engelli vatandaşlarımıza için gıda kolileriyle birlikte geldi. Bu gıdaları, sosyal güvencesi olmayan arkadaşlarımıza dağıttı. Geçen sene de aynı program yapılmıştı. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ENGELLİLERİN ÖNÜNE ENGEL KONULMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Engellilerin önüne konulan fiziksel ve fikirsel engelleri engellemek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Fevzi Demirkol ise Haliliye Belediyesi’nin engelliler için Engelliler Komisyonu kurduğunu belirtti. Demirkol, şunları söyledi:

“Alışmış olduğu üzere engelli derneklerimizi her zaman, bil hassa da özel günlerde ziyaret ederek, kendilerinden meselelerini, taleplerini ve yapmış olduklarımızı birlikte değerlendirerek görüşlerini alıyoruz. Bu sene de mübarek Ramazan Ayı içerisinde geçen sene olduğu gibi Bedensel engelli kardeşlerimizi, derneklerinde ziyaret ettik. Kendilerine yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgi verdik. Haliliye Belediyesi olarak engelliler için Engelliler Komisyonu kurduğumuzu, bu komisyonumuzun kendileriyle sürekli irtibatta olacağını ve fiziksel şartlarda, fikir bazında insanlarımızın engelli vatandaşlarımızın önüne engel koymamaları için çalışıyoruz.”

Getirdikleri yardım kolilerinin ihtiyaç sahibi engellilere ve yakın çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağının altını çizen Başkan Demirkol, “Bu bağlamda bugün derneği ziyaret ettiğimizde de, derneğin gerek üyelerine gerekse üyelerinin sosyal çevrelerinde muhtaç olanlara dağıtılmak üzere belirli sayıda koli kendilerine taktim ettik. Buradaki engelli kardeşlerimizin tamamı bu kolilere ihtiyaç duyan kimseler değil. Kendileri, bulundukları mahallelerde, bulundukları sosyal çevrelerde bu kolilerimizi ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklar. Eğer engelli kardeşlerimiz içerisinde ihtiyaç sahibi olanlar var ise bu kolileri kendileri tüketecek. Biz, Haliliye Belediyesi olarak her zaman her platformda engellilere, engelsiz bir yaşam temin etmek için çalışıyoruz. Bu ziyaretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

DEMİRKOL, ORTOPEDİK ENGELLİLER DERNEĞİ’Nİ DE ZİYARET ETTİ

Başkan Fevzi Demirkol, Bedensel Engelliler Derneği ziyaretinden sonraki durağı Ortopedik Engelliler Derneği oldu. Dernek Başkanı Hüseyin Şat ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Başkan Demirkol, burada da Haliliye Belediyesi’nin engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar ve kurdukları Engelliler Komisyonu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Fevzi Demirkol’un kendilerini ziyaret ettiği için mutluluk yaşadıklarını ifade eden Ortopedik Engelliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şat, “Şanlıurfa Ortopedik Engelliler Derneği olarak bugün mutlu bir gün yaşıyoruz. Halil İbrahim şehrinde çok değerli Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol, engelli kardeşlerimizi ziyaret etti. Kendilerine bu Ramazan yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Başkanıma başarılar diliyorum. Biz engelliler, biri ziyaretimize geldiği zaman çok mutlu oluyoruz. O yüzden Başkanımız Fevzi Demirkol'a teşekkür ediyoruz” dedi.

“ENGELLİLERİMİZİN GÖNLÜNÜ ALMAYA GELDİK”

Sosyal çalışmaları kapsamında engelliler derneğini ziyaret ederek, engellilerin gönüllerini aldıklarını belirten Başkan Fevzi Demirkol ise şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi olarak sosyal çalışmalarımız dahilinde Şanlıurfa Ortopedik Engelliler Derneği'ni ziyaret ettik. Engellilerimizin gönlünü almaya geldik. Engellilerimizin duasını almaya geldik. Engelliler derneğimiz, sadece engellilerin üye olduğu, engellilerin ihtiyaçlarını, sosyal ihtiyaçlarını birlikte planladıkları bir derneğimiz.”

Engelliler derneği üyesi kişilerinin tamamının yardıma ve bakıma muhtaç olmadığının altını çizen Başkan Demirkol, “Engelliler derneğimize mensup olan engellilerimizin, tamamı yardıma muhtaç, bakıma muhtaç durumda değildir. Hepimizin engelli, engelsiz bütün insanlarımızın yaşam seviyesini yükseltmek Haliliye Belediyemizin vazifesi. İçinde bulunduğumuz Ramazan Ayı dolayısıyla engellilerimizin sosyal çevrelerinde, mahallelerinde yardıma muhtaç insanlar varsa onlara ulaştırmak üzere, onların da bir sosyal mesuliyet bilinci içerisinde yardım severlik duygularına katkıda bulunmak üzere kendilerine bir miktar gıda kolisi temin ettik” şeklinde konuştu.

Başkan Demirkol, bu dernekte de ihtiyaç sahibi engellilere ve sosyal çevrelerindeki ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılmak üzere getirilen gıda kolisini dernek başkanı Şat’a teslim etti.

Eklenme Tarihi: 12.07.2015 07:33