HALİLİYE BELEDİYESİ'NDEN, KARDEŞ HİLVAN İLÇESİ'NDE İFTAR VE ORTA OYUN PROGRAMI

Haliliye Belediyesi, kardeş ilçesi olan Hilvan'da iftar yemeği verdi. İftarın ardından Haliliye Belediyesi'nin Sanat TIR'ından Meddah, orta oyun ve Karagöz Hacivat oyunları Hilvanlıların beğenisine sunuldu. Hilvanla kardeş belediye olduklarının altını çizen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kardeşliğin nişanesi olarak ilçede iftar ve orta oyun gösterimi sunduklarını söyledi.

Haliliye Belediyesi, kardeş ilçe olan Hilvan'da iftar yemeği verdi. 100. Yıl Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine Başkan Fevzi Demirkol'un yanı sıra, Hilvan Aslan Ali Bayık, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Emir Elden, Erdal Deniz, Hasan Kaya, Nusret Kaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemil Çadak ve AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan iftarın ardından iftara katılanlara hitap eden Başkan Aslan Ali Bayık, Haliliye Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını ve kültürel faaliyetlerinin karşılıkları devam edeceğini söyledi. Bayık, "2014 yerel seçimlerinden sonra Belediye Meclis Toplantımızda daha önceden Fevzi Abi de, Urfa'da çok sevilen değerli Fevzi Demirkol; Haliliye Belediye Başkanı olunca sınırlarımız bitişik partilerimizde AK Parti. Biz Hilvan Belediye Meclisi olarak Haliliye Belediyesini kardeş belediye olarak ilan ettik. Sağ olsunlar Haliliye belediye Başkanı da ilk toplantılarında onlarda karşılıklı olarak bizi kardeş ilan ettiler. İnşallah Belediyecilik olarak teknik ve kültürel faaliyetlerde karşılıklı çalışmalarımız devam edecektir. Bugün de sağ olsun başkanımız, belediye meclis üyeleri, Haliliye İlçe Teşkilatı olarak bize geldiler şeref verdiler.

İftara katılanlara teşekkür eden Başkan Fevzi Demirkol ise şöyle konuştu:

"Hilvan halkının  benim aziz, değerli, kadirşinas dostlarım bu iftar yemeğini birlikte açmaya gönlünüz el verdiği için, gönlümüzde olduğunuz için, bu soframıza teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Allah sağlıkla huzurla bayrama ve nice bayramlara eriştirsin diyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz şeref verdiniz. Biz geçen sene vazifeye başladığımızda sayın ilçe başkanımız Hanif Düzme'ye bir iftarda bir arada olma vaadimiz vardı ama gününü de kararlaştırmıştık ancak genel merkezin bizi toplantıya çağırması üzerine geçen sene bunu yapamadık. Bu sene Cenab-ı Hakk bunu nasip eyledi. Allah nasip eylerse görevde olduğumuz, sıhhatte olduğumuz her zaman içerisinde bir akşam Hilvan'da Ramazan'da iftarı sizin gibi değerli dostlarımızla birlikte açacağız. Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ın isminden adını alan bir belediye olarak Haliliye Belediyesi olarak, biz Hazreti İbrahim'den gelen Halili gelenekleri yaşatmak istiyoruz. Hazreti İbrahim Aleyhisselam sofrasına misafir oturmadan yemek yemezmiş. Bizde soframız her zaman olarak açık. Biz burada iftarda olmamıza rağmen şu anda Haliliye Bölgesi'nde üç sofrada iftarımız açık. Türkiye'de ilk defa bir sahur ikramımız var."

ORTAOYUN BEĞENİ TOPLADI

İftar programının ardından Haliliye Belediyesi Tiyatro ekibi, Hilvanlılara Meddah, Karagöz Hacivat ve orta oyun gösterisi sundu. İzleyenlerin beğenisini toplayan gösterimin ardından açıklama yapan Başkan Demirkol, "Biz Hilvan Belediyesi ile Haliliye Belediyesi kardeş belediyeyiz. Bu akşam size kardeşliğimizden bir kesit sunduk. Bu kesiti bize sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz  değerli sanatçı Sayın Abdulkadir Kırıcı ve ekibimize aynı zamanda tasavvuf musikisi ve sanat musikisinde şefimiz Sayın Osman Devecioğlu'na ve bu güzel ekibe teşekkür ediyoruz" dedi.

Eklenme Tarihi: 16.07.2015 06:35