HALİLİYE BELEDİYESİ 5 BİN KİŞİYE PİLAV VE ZERDE DAĞITTI

Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı’nın birinci gününde 5 bin kişiye üzlemeli pilav ve zerde ikram edildi.

Gelenekleri yaşatmaya devam eden Haliliye Belediyesi, Bayram namazının hemen ardından Rabia Meydanı, Süleymaniye Mahallesi, Sırrın Mahallesi, Akçakale, Bediüzzaman aile Mezarlığı ve Harran Kapı Aile Mezarlığı’nda üzlemeli pilav ve zerde dağıttı.  Rabia Meydanında düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Fevzi Demirkol  vatandaşlarla ve  Belediye Personelleri ile bayramlaştı.  Başkan Demirkol,  daha sonra vatandaşlarla kurulan sofraya oturarak üzlemeli pilav ve zerde yedi.

Ramazan Ayının  rahmet, mağfiret, bereket ayı olduğunu söyleyen  Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Ramazan rahmet, mağfiret, bereket Ayıdır. Elhamdülillah çok şükür, Cenab-ı Hakk’a binlerce kez şükür bizi sağlıkla, huzurla, mutlulukla Bayrama eriştirdi.  O bakımdan  sağlıkla, huzurla, mutlulukla hem bizler hem tüm Haliliye halkı, hem İslam alemi hem de tüm insanlığın nice bayramlara sağlıkla erişmesini temenni ediyoruz. Biz eski bir Urfa geleneğini yaşatmak için bugün burada bayramı üzlemeli pilav ve zerde ikramı ile tamamlamış bulunuyoruz ramazanı. Eski Urfa geleneğinde mezarlıktan çıktıktan sonra insanlar evlerine ulaşmadan önce yolda geçtikleri sokaklardaki insanlar kapılarının önünde, kapı açık vaziyette ‘Buyurun kahvaltıyı beraber yapalım’ derlerdi. Bizde bu şekilde eski Urfa geleneğini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla bugün Meydan’da, Karşıyaka’da, Süleymaniye’de ve Akçakale ilçemizde üzlemeli pilav ve zerde ikram ettik. ”

Ramazan’ın ardından Bayram’a kavuştuğumuz için Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükürler olsun diyen Başkan Fevzi Demirkol, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“ Cenab-ı Hak bizi bayrama kavuşturduğu için Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükürler olsun. Bayram oruç tutanların, bayram yanı başımızda Suriye coğrafyasında, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Irak’ta, Yemen’de ve tüm İslam coğrafyasında çok zor şartlar altında orucunu tutanların ve o bölgedeki sıcak savaştan mazlum, mağdur olarak bize sığınanların, Bayram onları evlerinde misafir eden bizim ensarın.  Bayram hasılı Müslüman’ın ve Müslüman kanının dökülmesine son verilmesini Canab-ı Haktan ellerimizi açıp bu bayram gününde dua ederek Cenab-ı Hak’tan bu yanı başımızda İslam coğrafyasından yaşanan kan dökülmesinin bir an önce son bulmasını, savaşın son bulmasını, insanların huzur ve sükuna ermesini, yurduna yuvasına bir an önce kavuşmasını ve bu kavuşması için hem dualarımızla hem de devlet büyüklerimizin gerekli temasların yapılması yönünde çalışmalarının yapılmasını arzu ediyoruz. ”

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Cemil Çadak ise ‘’Bayram’ın ilk günü Haliliye Belediyemizin organize ettiği Rabia Meydanı’nda Urfa deyimi ile zerde pilav ikramında bulundu. Ben bütün Ramazan boyunca Haliliye Belediyemizin bu meydanda verdiği gerek iftar olsun gerek sahur olsun bunlardan dolayı tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. ” dedi.

3 DİLDE TEŞEKKÜR MESAJI

Haliliye Belediyesi tarafından oluşturulan 6 noktada vatandaşlara üzlemeli pilav ve zerde ikramının yanı sıra Başkan Fevzi Demirkol’un teşekkür mesajının bulunduğu broşürler dağıtıldı.  Türkçe, Kürtçe ve Arapça mesajın yer aldığı broşürde Ramazan Ayı boyunca sofralarımıza konuk olan vatandaşlara teşekkür edildi.

Eklenme Tarihi: 17.07.2015 02:31