BAŞKAN DEMİRKOL ŞAMPİYON KİCK BOKSCULARI KUTLADI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda şampiyon olan Şanlıurfa Haliliye Belediye Spor Kulübü sporcularını başarılarından dolayı kutladı. Haliliye'den şampiyonlar yetiştireceğini söylediklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Demirkol, "Daha ileride bütün sporcularımızın tüm alanlarda bize şampiyonluklar yaşatmasını temenni ediyoruz" dedi.

Haliliye Belediye Spor Kulübü kick bokscuları Mevlana Altuntaş ve Yıldırım Oğuz ile antrenör Murat Akaltun, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'u makamında ziyaret etti. Haliliye Belediyesi Spor Birim Sorumlusu Şavak Baysan'ın da hazır bulunduğu ziyarette; Başkan Demirkol, sporculara aldıkları başarılardan dolayı teşekkür etti. Sporculara, azim ve kararlılıkla yapılan işte başarı sağlanacağını ifade eden Başkan Demirkol, Haliliye Belediye Spor'dan dünya şampiyonlukları beklediğini söyledi.

Sporculara şampiyona da kazandıkları altın madalyalarını takan Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye Şampiyonası'nda daha önce Haliliye Belediye Spor olarak şampiyon olmuştuk. Bu defa İzmir'de yapılan müsabakalarda iki sporcumuz 63,5 kiloda Sayın Mevlana Altuntaş, 67 kiloda Sayın Yıldırım Oğuz Haliliye Belediyesi'ni, Haliliye halkını, Şanlıurfa halkını temsil etmenin ciddiyeti ile mesuliyetiyle iki madalya aldılar. Türkiye Şampiyonu oldular. Mevlana daha önce de bize kupa getirmişti. Şimdi bu madalyamız iki oldu. Bizim genç, sağlıklı, zinde, ahlaklı, sıhhatli bir nesil oluşması için gayretlerimiz devam ediyorlar. Bu gayretlerimizde bu çalışmalarımızda sağ olsunlar sporcularımız manevi hazzın en büyüğünü şampiyon olma onurunu yaşattılar."

Sporculara aldıkları başarılardan dolayı teşekkür eden Başkan Demirkol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim hedefimiz tüm gençliğin sağlıklı, sıhhatli zinde olması için ve aynı zamanda Haliliye'yi, Urfa'yı Türkiye'de ve Dünya'da en iyi şekilde temsil etmeleri. Biz Haliliye'den şampiyonlar yetiştireceğiz dediğimiz zaman belki tuhaf karşılandı, belki inanmadı. Ama bütün her türlü düşünceler hep bir idealden geçer bizde bu idealimize daha vardığımızı zannetmiyoruz. Daha ileride bütün sporcularımızın tüm alanlarda bize şampiyonluklar yaşatmasını temenni ediyoruz. Bu uğurda bizim için mücadele eden sporcularımız Sayın Mevlana Altuntaş, Sayın Yıldırım Oğuz Bey'e teşekkür ediyoruz. Onlarında bundan sonra Türkiye Şampiyonlukları değil kendilerinden dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Mevlana daha önce Azerbeycan'da yapılan bir müsabakada 5 maçını kazanıp Türkiye'nin şampiyon olmasında etkisi olmuştu. Bundan sonra Haliliye Belediye Spor'un sporcularının çeşitli alanlarda dünya şampiyonu olmasını temenni ediyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Gençlerimizin inancına, azmine hayran kaldım. Bu azimle bu inançla her şeyi başaracaklarına inanıyorum. Kendilerine bu mutluluğu bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bu hediyeyle kupalar, madalyalarla geldiler."

Başkan Demirkol, son olarak Isparta'daki şampiyonaya katılacak olan 22 sporcuya başarılar diledi.

Antrenör Murat Akaltun ise Başkan Fevzi Demirkol'a spora ve sporcuya verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, "Şanlıurfa'da sporun gerçek anlamda kültürünün ve bilincinin gelişmesi noktasında böyle bir ulvi çalışmaya bizi dahil etti. Bizde sayın başkanımızın gerçekten Şanlıurfa'ya hizmet etme anlayışını ve aidiyet duygusunun yüksek olduğunun bilincinde olarak sayın başkanımızın hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettirdik. Sporcularımız Mevlana Altuntaş, Yıldırım Oğuz Türkiye Şampiyonu oldular ve dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandılar. Bununla beraber Güney Afrika ülkesi Maitus'ta yapılan kıtalararası şampiyonada yine Haliliye Belediyemizin sporcusu olan Yıldırım Oğuz orada büyük bir başarı elde ederek şampiyon olarak döndü ve bayrağımızı göndere çekti. Bu başarı gerçekten çok önemli bir başarı. Hem Haliliyemizi hem de Şanlıurfa'yı hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmekte ve prestijini saygınlığını arttırmakta" ifadelerini kullandı.

Spor Birim Sorumlusu Şavak Baysan ise Haliliye Belediye Spor’un tüm branşlarda şampiyonlar yetiştirdiğini ve bu anlamda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mevlana Altuntaş ve Yıldırım Oğuz, mayıs ayında Birecik İlçesi’nde düzenlenen şampiyonada bölge şampiyonu olarak İzmir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Buradaki şampiyonada ise Altuntaş 63,5, Oğuz ise 67 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu. Ayrıca; Yıldırım Oğuz, Güney Afrika’daki Mauritus Kıtalararası Şampiyona’da şampiyon olmuştu.

Eklenme Tarihi: 22.07.2015 02:46