HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİ'NDEN ÖRNEK KARAR

Haliliye Belediye Meclisi Ağustos Ayı Birleşimi 1.Oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda Meclis Üyeleri tarafından verilen önergeler gündeme alınırken terör ve şiddet olaylarının meclis tarafından yazılı şekilde kınanması kararı alındı.

KINAMA YAZILI OLARAK DA SUNULACAK

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Meclis Toplantısı’na Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol başkanlık yaptı.  Açılış konuşmasını yapan Başkan Demirkol: "Haliliye Belediye Meclisi olarak son günlerde bölgemizde yaşanan, özellikle Suruç’ta 30’dan fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan ve akabinde gelişen olayların neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bölgemiz huzuruna, sükununa, bölge barışına yönelik her türlü -kimden gelirse gelsin- her türlü şiddetin karşısında olacağımızı, her türlü silahlı propagandanın karşısında olacağımızı; insanların fikirlerini diliyle, lisanıyla, yazısıyla dile getirmesini diliyor ve şiddete başvuracak her türlü davranışın belediye meclisimizce ve ben de şahsımca uygun karşılamayacağımı şimdiden duyuruyoruz.  Meclisimizin bu yönde, bölgemizin huzur ve sükununa yönelik her türlü saldırıyı kınama, lanetleme yönünde bir karar almasını ve ayrıca bölgemizin yaşadığı bu olumsuzlukların etkilerinin, en kısa sürede belediyemiz çalışmaları ile gerekse bizim şahsen de ileride yapacağımız çalışmalarla, olumsuzlukları ortadan kaldırmak istiyoruz.  Bu hususta belediye meclisimizin her türlü şiddete başvuran siyasi veya terör faaliyetini kınanması yönünde bir talebimiz olacak.

Adı, kimliği ne olursa olsun, insanın en büyük hakkı, yaşama hakkıdır. Diğer hakların tümü insanın yaşama hakkından sonra gelir. İnsanların yaşama hakkını elinden alan, her türlü saldırıyı, her türlü terörü lanetliyoruz. Biz insanların yaşama hakkını batıdan öğrenmedik.  Bizler insan haklarını birebir yaşayan, birebir uygulayan bir toplumun, bir ecdadın torunlarıyız.  O bakımdan, çoğunluğumuzun mensup olduğu dinimiz zaten ilk insan hakları beyannamesi, Resulullah Hazretlerinin Veda Hutbesi'dir. Veda Hutbesi'nde ‘Ey insanlar’ diye başladığı zaman, 'Müslümanlar' diye başlamıyor.  Veda Hutbesi'nde kadın haklarından tutun, tüm insan haklarıyla ilgili mesajlar var. Bizim geçmişte yaşadığımız ve yaşatmış olduğumuz bu anlayışımızı geleceğe de taşımamız gerekir.  O bakımdan insan hakları dediğimiz zaman, en önemli hak insanın yaşama hakkıdır. İnsanın yaşama hakkını hiç kimse herhangi bir sebeple, sebebi ne olursa olsun elinden alamaz. Bu hususta İnsan Hakları Komisyonumuzun ve Belediye Meclisimizin daha sonrasında yazılı metin şekline dönüştürülerek her türlü terörü, her türlü silahlı propagandayı, insan hayatına kasteden her türlü faaliyeti, lanetlediğimize dair bir kararımız olacaktır.’’ dedi.

Açılış ve yoklamanın ardından yazılı ve sözlü önergeler meclis gündemine alındı.

Eklenme Tarihi: 03.08.2015 11:11