ŞANLIURFA, HALİLİYE BELEDİYESİ İLE BÜYÜYOR

Şanlıurfa'nın büyükşehir belediye statüsüne geçmesiyle ile birlikte kurulan Haliliye Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında kentin büyümesine ve yenilenmesine katkı sağlıyor. AK Partili Fevzi Demirkol'un başkanlığını yaptığı Haliliye Belediyesi'nin ilçe sınırlarında ise dünya tarihini değiştiren, tarihin bilinen en eski örneklerinden "Göbeklitepe" de yer alıyor.

Kurulduğu günden itibaren "yenilikçi" ilkesi ile temel ve sosyal alanlarında ilçe sınırlarında yer alan yaklaşık 350 bin insana hizmet veren Haliliye Belediyesi, insana hizmet noktasında, her zaman için her kuruluşla çalışmalarını sürdürüyor.  Çocuk, genç, yetişkin ve yaşlıları düşünerek bu yönde sosyo-kültürel çalışmalar yapan Haliliye Belediyesi, vatandaşlara, rahatça yaşayabilecekleri bir "Haliliye" sundu.  Vizyonel projeleri ile Şanlıurfa'nın büyümesini sağlayacak olan Haliliye Belediyesi, Fevzi Demirkol'un başkanlığında sosyal belediyecilik konusunda bazı ilklere de imza attı.

HALİLİYE, ULUSLARARASI PLATFORMDA TEMSİL EDİLECEK

Haliliye'nin ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmek için her türlü çalışmayı yürüten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nin Avrupa Yerel Yaşamında Kadın Erkek Şartı" ve İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle uygulanmasına karar verilen "Kadın Dostu Kentler Projesi"ne dâhil olma yolunda önemli adımlar attı.

Başkan Demirkol'un teklifiyle Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen teklif maddesi kapsamında ise Tarihi Kentler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne üyelik konusunda üyeler belirlendi.

"GÖBEKLİTEPE'Yİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ"

Haliliye ilçe sınırlarında yer alan ve 2006 yılında dünya kamuoyunun gündemine Hazreti Adem ile Havva'nın cennetten kovulmalarının ardından dünyada yaşadığı yer olarak gündeme gelen Göbeklitepe, dünyanın bilinen en eski mimari örneklerinden biri olarak kabul edildi. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Göbeklitepe'nin tanıtımının arttırılması için de Haliliye Belediyesi çalışmalar başlattı.

"Göbeklitepe ve Haliliye'yi bütün dünyaya tanıtacağız" diyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, şunları söyledi:  " Göbeklitepe’yi daha geniş anlamda tanıttığımız zaman gelecek turistten hepimiz istifade edeceğiz. Bütün ilçelerimiz hatta Şanlıurfa bundan faydalanacak. Bölgeye katkı sağlanacak. Bir ölçüde işsizlik azalacak. Yani istihdam artacak. Bizim zaten çalışmalarımızın temelinde insana hizmet etmek var. Biz bu noktada, halkımızın temel ihtiyaçlarına paralel olarak Göbeklitepe'nin tanıtılması için etkinlikler yapacağız."

Başkan Fevzi Demirkol, belediyeye belirledikleri logoda da "Göbeklitepe" figürüne yer verdiklerini hatırlattı.

BAŞBAKAN’A HALİLİYE DOSYASI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Belediye Başkanları Toplantısı"nın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Başkan Demirkol, görüşmede Başbakan Davutoğlu'na Haliliye Belediyesi'nin Suruç'a gelen Suriyelilerle ilgili yaptığı çalışmaların yazılı bulunduğu dosyayı da takdim etti.

Eklenme Tarihi: 30.10.2014 08:45