BAŞKAN DEMİRKOL, KURBAN SATICILARI İLE GÖRÜŞTÜ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kurban Bayramı nedeniyle belirlenen yerlerde kurban satışı yapan besicilerle görüştü. Satıcıların bayramını da kutlayan Başkan Demirkol, Kurban Bayramı’nda vatandaşların memnuniyetlerini sağlamak amacıyla bütün ekiplerin sahada olacağı mesajını verdi.

Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ ile birim müdürleriyle birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla Bahçelievler bölgesindeki belirlenen yerde satış yapan besicilerle görüştü. Besicilerle bir süre görüşen Başkan Demirkol, kurban almaya gelen vatandaşların da taleplerini dinledi. Bölgede bulunan vatandaşların ve besicilerin bayramını da kutlayan Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nda vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için bütün ekiplerin sahada olacağını ifade etti.

Kurban Bayramı sabahı Bayram Namazı sonrasında poşet ve broşür dağıtılacağını belirten Başkan Fevzi Demirkol, kurbanlar dolayısıyla ilaçlama yapılamadığını bu nedenle kurban satış alanlarında sinek yakalama bandı uygulamasına gittiklerini söyledi. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“Halkımızın Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum. Bayramlarının iki cihanda devam etmesini Cenab-ı Hakk’tan diliyorum. Halkımızın Kurban Bayramı’nda sağlık şartlarını, hijyen şartlarını hem kurban satışında hem de kesim yerlerinde huzurlu bir şekilde dini vecibeleri yerine getirmeleri için biz Haliliye Belediyesi olarak on yedi kurban satış ve on yedi kurban kesim alanı belirledik. Bu tespit ettiğimiz alanlarda, kurban sahiplerinin, kurban satıcılarının su ihtiyaçlarını temin etmek için her satış alanın da hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için su tankeri bulunduruyoruz. Ayrıca, yine temizlik görevlilerimizin her an burada temizlik yapmaktalar. Hayvanlardan dolayı ilaçlama yapamadığımız için sinekleri yakalamak için koruyucu bant uygulaması yaptık. Meskun mahallelerdeki insanlarımızın bu hayvanların sineğinden, haşeresinden etkilenmemesi için gerekli tedbirleri almışız. Kesim yapılırken Haliliye Müftülüğü’müzden talebimiz üzerine din görevlilerimiz bu kesim alanlarında hazır bulunacaklar. Ayrıca, Bayram Namazı sonrasında halkımızın kullanması için ve sağlık şartlarının harfiyen yerine getirilmesi için poşet ve broşür dağıtımımız olacaktır. Halkımızın şimdiden bayramını tebrik ediyorum.”

Başkan Demirkol, daha sonra bölgede bulunan esnafla görüşerek bayramlarını tebrik etti.

Eklenme Tarihi: 23.09.2015 07:28