BAŞKAN DEMİRKOL, TÜRGEV YETKİLİLERİNİ AĞIRLADI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kente gelen TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) üyelerini ağırladı.

TÜRGEV Başkanı ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Arzu Akalın, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kaan, Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak, Suruç’a yerleştirilen Suriyeli misafirlerle ilgili yaptıkları ziyaret öncesinde, kentte ilk olarak Halil’ur Rahman Gölü’nü ziyaret etti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile eşi Adile Demirkol'un da eşlik ettiği ziyaretin ardından TÜRGEV Yetkilileri, Haliliye Belediyesi’nin onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı. Yemeğin ardından heyet, Kobani'den gelen Suriyeli sığınmacıların barındığı Suruç ilçesine geçti. Burada bir dizi temaslarda bulunan heyet, daha sonra Suruç Yatılı Bölge İlkokulu’ndaki çadır kente geçti.

Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak Suriyelilere yaptıkları hizmetlerle ilgili aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak’ın da bulunduğu TÜRGEV Yetkililerine bilgiler verdi. Heyet daha sonra çadır kentte incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrılarak kente döndü ve Suriyelilerin yaşadığı depolara giderek yardımlarda bulundu. Yardımların ardından yetkililer, kentten ayrıldı.

Gün boyu süren temaslara Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe ve Haliliye Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Eklenme Tarihi: 09.11.2014 15:49