HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN ANKARA'DA EL SANATLARI SERGİSİ

Haliliye İlçe Belediyesi‘nin, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın ‘Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı’ (SEP) projesi çerçevesinde hazırladığı “İpekyolu’nda El Sanatları” adlı el sanatları sergisinin açılışı 10 Aralık 2015 Perşembe günü Ankara’da yapılacak.

Haliliye Belediyesi’nin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin (KADEM) Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın ‘Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı’ (SEP) projesi çerçevesinde hazırladığı ürünlerin sergileneceği “İpekyolu’nda El Sanatları” Sergisi, Altındağ Belediyesi’nin Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi Galerisi’nde 10 Aralık 2015 Perşembe günü saat 14.30’da açılacak. Sergi 3 gün boyunca ziyaretçilerini kabul edecek.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Ankara Kalkınma Ajansı ve Karacağ Kalkınma Ajansı yetkililerinin de açılışına katılması planlanan sergide, Kadın Destek Merkezlerindeki 25 kursiyer ve usta öğreticilerin eserleri yer alacak.

Projenin birinci programı olan “İpekyolu’nda El Sanatları” sergisinin Ankara’da sergilenmesinin ardından Altındağ Belediyesi’nin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler ile usta öğreticilerin hazırladığı eserler, projenin ikinci bölümü olarak Şanlıurfa’da sergilenecek.

Düzey 2 Bölgeleri arasında sosyal etkileşimin arttırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesi genel amacıyla oluşturulan Sosyal Etkileşim Programı kapsamında TR51 (Ankara) ve TRC2 (Diyarbakır- Şanlıurfa) bölgeleri arasında güven ilişkilerinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımının arttırılması ve sosyal bağları güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Eklenme Tarihi: 09.12.2015 05:16