HALİLİYE’DE KAZANAN OKULA STEM MERKEZİ KURULUYOR

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu Liseler Arası Bilgi Yarışması’nda finalist okullar belirlendi. Yarın yapılacak final öncesi yaşadıklarını heyecanı anlatan öğrenciler Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletirken, yarışı kazanan okula STEM Merkezi kurulacak. 

Haliliye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler Arası Bilgi Yarışması finalinde 3 okul yarışacak. 

Eğitime öncelik veren ve her alanda gençlerin yanında olan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatıyla çalışmalarını devam ettiren Kültür İşleri Müdürlüğü, bilgi yarışması düzenledi. Haliliye ilçe sınırları içerisindeki 40 okulun kıyasıya mücadele ettiği “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu Liseler Arası Bilgi Yarışmasında yarı finale kalan 10 okul yarıştı. Yapılan yarı finalin ardından soruları başarılı bir şekilde yanıtlayan ve rakiplerinden fazla puan alan Şanlıurfa Fen Lisesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarını finale taşıdı.

Yarın, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılacak final yarışıyla Liselerarası Bilgi Yarışmasının kazananı belli olacak. Kazanan okula ise STEM Merkezi kurulacak. Final öncesi yaşadıkları heyecanı aktaran öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Şanlıurfa Fen Lisesi Okul Müdürü Rıza Yıldız ise yaptığı açıklama ile Başkan Canpolat’a teşekkürlerini ileterek, “Haliliye Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz düzenlemiş olduğu bu güzel yarışmada çocuklarımızın yarışması bizi mutlu etti. Bizim için bütün okullar birincidir ama temel olarak da biz de birinci olmak istiyoruz. Özellikle bu yarışmaların artırılmasını istiyoruz. Kültürel etkinlikler ile çocukların okullara olan ilgisi artar, pandemi sürecini de rahatlıkla atladır. Bu konuda Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a ayrıyeten teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Ağar, “Haliliye Belediyemiz ve İlçe Mille EĞİTİM Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında okulumuz finale kaldı. İnşallah yarın yapılacak finalde birinci çıkarak, okulumuzda verdiğimiz eğitimin de meyvesini görmüş olacağız. Birinci olacak okula STEM Merkezi yapılacak, inşallah o bizim okulumuz olacaktır” diye konuştu. 

Şehit Tanju Sakarya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni ise, “Öğrencilerimiz birinci ve ikinci turu başarıyla neticelendirdi. Finale çıkacağız, rakiplerimiz güçlü. Biz daha çok çalışacağız inşallah. STEM Merkezini okulumuza istiyoruz. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a özellikle teşekkür ediyorum. Yarışmayı düzenlemesi çok çok sevindiricidir” ifadelerini kullandı.

Eklenme Tarihi: 09.03.2022 12:52

×