BAŞKAN CANPOLAT: CUMHURİYET’İN 99’UNCU YILI KUTLU OLSUN

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet, bu topraklarda ilelebet yaşayacak. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. 

“Yerel yöneticiler olarak şehrimize hizmet ederken adaleti, eşitliği uygulayarak, memleketimizin kalkınması için hizmet ediyoruz” diyen Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 “Cumhuriyet, 21. yüzyılda Türkiye ile özdeşleşmiş bir kavramdır. Çünkü Dünya’da hiçbir ülke bizim ülkemizde olduğu gibi farklı inançları, farklı etnik kökenleri, farklı kültürleri bir arada barındırmamaktadır.  Böylesine bir çeşitliliği kardeşçe bir arada tutan felsefe; Cumhuriyet felsefesidir. Devletimiz, cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve yine ülkemiz, Dünya’nın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu yüzden hepimize düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, iç ve dış tehlikelere karşı her an duyarlı olmaktır. Cumhuriyetin özelliği, her şeyden önce kamu yararını ön planda tutan, kamu yararına dayanan bir yönetim şekli olmasıdır. Çünkü Cumhuriyet rejimi gücünü, halkın iradesinden almaktadır. İşte ne mutludur ki, bu yönetim şekli sadece anayasada kağıt üzerinde değil, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın en küçük hücrelerinde bile hayat bulmaktadır. Bizler, yerel yöneticiler olarak da şehrimize hizmet ederken adaleti, eşitliği uygulayarak memleketimizin kalkınması için hizmet ediyoruz. Cumhuriyet; bu topraklarda ilelebet yaşayacak, milletimiz Cumhuriyet'ine hep sahip çıkacak. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Eklenme Tarihi: 28.10.2022 09:35

×