HALİLİYE BELEDİYESİ, SIFIR ATIK MARKETLER İLE GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYOR

Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan Sıfır Atık Marketler ile toplanan ve vatandaşların getirdikleri atıklar, önce ayrıştırılıyor daha sonra geri dönüşüme kazandırılıyor.

Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesinin bir parçası olan Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm atağı sürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Sıfır Atık Marketler ve ilçenin belirli noktalarına kurulan geri dönüşüm kutularıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu kapsamda; Devteyşti Mahallesinde bulunan Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Market ile vatandaşlar, geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getirerek, karşılığında puan sistemiyle temizlik ürünlerini alıyor. Proje kapsamında her gün yüzlerce kilo kağıt ve bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan atıklar, ayrıştırılmak üzere Atık Dönüşüm Merkezlerine götürülüyor. Periyodik olarak çalışmaların devam ettiği Sıfır Atık Marketlerde temiz bir çevre için çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. 

Öte yandan, atıkların gramajları karlığında puan sistemiyle çalışan marketten son 4 ay içerisinde binlerce aile faydalandı.

Eklenme Tarihi: 25.04.2023 14:25

×