Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede gıda satışı yapan işyerlerinde halk sağlığını korumaya yönelik sürdürdüğü denetimlerine devam etti. Ekipler, yaptığı denetimlerde satışa sunulmuş şekilde hazırlanan tarihi geçmiş ve bozulmuş 10 kilogram tavuk ve sakatat ele geçirdi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik sürdürdüğü çalışmalarını Sırrın Mahallesi’nde devam ettirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin de görev yaptığı denetimde, Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü Müslüm Sade’de yer aldı. Ekipler, çocukların yoğun olarak alışveriş yaptığı bakkallarda yaptığı denetimlerde; son kullanma tarihi ve hijyen kontrolü yaptı. İşyerlerinde ruhsat denetiminde de bulunan zabıtalar, kurallara uymayanlar hakkında da tutanak tuttu.
PİDE FIRINLARI DETAYLI İNCELENDİ
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahallede bulunan pide fırınlarında da yaptığı denetimlerde ruhsat, hijyen, ekmek gramajı, odun ve filtre kontrolünde bulundu. Pide fırınlarında detaylı incelemelerde bulunan zabıtalar, kurallara uymayan işyerleri hakkında işlem yaptı.
10 KİLO BOZUK ET ELE GEÇİRİLDİ
Zabıtalar, sürdürdüğü denetimler kapsamında lokantalar da incelemelerde bulundu. Halkın besin ihtiyacını karşıladığı bu alanda denetim yapan zabıtalar, yaklaşık 2 kilo bozuk sakatat ele geçirdi. Sakatata el koyan ekipler, işyeri hakkında yasal işlem yaptı. Ekipler, mahalledeki bir işyerinde yaptığı denetimde de satışa sunulmuş şekilde hazırlanan 8 kilo tarihi geçmiş tavuk ele geçirdi. Buradaki bozuk ürüne de el koyan zabıtalar, işyeri hakkında tutanak tuttu.
ALKOL ÜRÜNLERİ KONTROL EDİLDİ
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sırrın Mahallesi’nde yaptığı denetimlerde son olarak alkol satışı yapan işyerlerini kontrol etti. Satışı sunulmaya hazırlanan alkol ürünlerinde son kullanma tarihi ve bandrol denetimi yapan zabıtalar, herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı.
Zabıta ekipleri el koyduğu 10 kilo eti imha ederken, rutin olarak denetimlerine devam edeceği bilgisini verdi.