HALİLİYE’NİN TÜM DÜNYAYA TANITILMASINI HEDEFLİYORUZ

Haliliye Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen Haliliye Belediyesi ile Hilvan Belediyesi’nin “Kardeş Belediye” olması, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda oturumu yöneten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Göbeklitepe’yi ve Haliliye’yi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan meclis toplantısına, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol başkanlık yaptı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından başkanlığın teklif ettiği gündem maddesi görüşüldü. Başkan Demirkol’un “Haliliye Belediyesi ile Hilvan Belediyesi arasında 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin (p) bendi gereğince ‘Kardeş Belediye’ olma konusunun görüşülmesi” teklifi, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Kararın kabul edilmesiyle birlikte Haliliye Belediyesi ile Hilvan Belediyesi, kardeş belediye oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, kurumların kardeşliğine önem verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Biz sadece kurumların değil, insanların da kardeş olmasını ve bu kardeşliğin yaygınlaştırılmasını düşünen bir ekip ve belediye anlayışıyla çalışıyoruz. Şimdi bizim birbirimizle kardeş olmamız, insan olma vasfının gerektirdiği bir hasrettir. İnsan olanlar tabi i bir biriyle kardeş olacaktır. İkinci olarak, dinimizin emrettiği ‘insanları kardeş görme’ düşüncesi ve öğretisi, mensup olduğumuz dinde var. Kaldı ki, bizim hem parti, hem belediye, hem şahıs hem de bu bölgedeki insanların sesi olarak, bu tip kardeşliklere önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Hilvan Belediyesi’nin almış olduğu kararla ilgili meclisimizde bizde karar almak istiyoruz. Onlar bizi kardeşliğe uygun görmüşler, bizde onların kardeşliğini kabulü yönünde meclisimizden karar aldık. Zaten ilçe belediyesiyiz, kardeşiz ve o kardeşimize şimdi bir nüfus kağıdı veriyoruz.”

“ELİMİZDE GÖBEKLİTEPE GİBİ BİR HAZİNE VAR”

Meclis toplantısının sonunda Haliliye Belediyesi’nin tüm dünyada tanıtmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, dünyanın bilinen en eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe’nin bir hazine olduğunu söyledi. Demirkol, şunları kaydetti:

“Bizim elimizde Göbeklitepe gibi bir hazine var. Bu hazineyi tüm dünyada tanıtmak istiyoruz. Tüm dünyada tanıtma çabamız bazen hafife alınabilir, bazen gereksiz görülebilir ama Göbeklitepe’yi Birleşmiş Milletlere mensup üyelerin en az yüzde 50- 60’na ulaştıracak bir gayretimiz olacak. Bu nasıl olacak; birisi giderken teşebbüsümüz olmadan Göbeklitepe’yi tanıtan bir kitapçığı Afrika’nın bir ülkesine göndereceğiz. Hiç olmasa o kitapçığı göndereceğiz. Ama bizim hedefimizde, bizim ulaşmamız, onlarla bir birliktelik sağlamamız. Çünkü bizim bölgemizde nüfus artışı hadsafada, önemli sayıda nüfus artışı var. Şanlıurfa’da doğan çocuk sayısı, birkaç sene önce bahsedilen rakam, tüm Yunanistan’da doğan çocuk sayısından daha fazla. Bizim belediye olarak, yasal bir görevimiz olmasa da, bir sosyal mesuliyet olarak bu yeni nesle iş imkânı, istihdam yaratmak için faaliyetlerimiz olması gerekiyor. Haliliye ve Şanlıurfa’nın tanıtımı bizim için çok önemli çünkü sanayiciyi buraya cezp etmek için, sanayicileri buraya çekmek, ilgisini arttırmak için Haliliye’nin ve Şanlıurfa’nın tanıtımı çok önemlidir. Bacasız sanayi dedikleri, turizm sektörünün canlanması için de Haliliye’nin, Haliliye’nin sahip olduğu kültürel, tarihi ve manevi değerlerin tanıtılması o bakımdan önem arz etmektedir. Bu bakımdan her kim olursa olsun, ülke dışındakilerin bizim bölgemizdeki turizme katkısının daha çok olacağını düşünüyoruz. Bu 5 sene içerisinde turizm alanında, gerekli desteği sağlamak üzere Haliliye’nin tüm dünyaya tanıtılmasını hedefliyoruz. Bu bizim temennimiz ve çalışma prensibimiz.”

Eklenme Tarihi: 01.12.2014 10:23