HALİLİYE BELEDİYESİ 6 BİN 220 ÇİFTİN MUTLULUĞUNA ŞAHİT OLDU

Haliliye Belediyesi Evlendirme Birimi, kurulduğu günden beri 6 bin 220 çiftin mutluluğuna şahit oldu. Nikah akdini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların müracaatlarını bekletmeden yanıtlayan Haliliye Belediyesi, nikah tarihlerini belirleme konusunda da çiftlere imkan sağlıyor.

Haliliye İlçesi’nde ikamet eden vatandaşların evlilik müracaatlarını kabul eden Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Evlendirme Birimi, gerekli evrakları tamamlayan çiftlerin itiraz süresi olan 24 saatin dolmasının ardından işlemlerini gerçekleştiriyor. Talepleri bekletmeden karşılayan Evlendirme Birimi çalışanları, evraklarını tamamlayan çiftlere de nikah tarihini belirleme imkanı sağlıyor.

ALTI BİN ÇİFT “EVET” DEDİ

Haliliye Belediyesi Evlendirme Birimi, kurulduğu 8 Mayıs 2014 tarihinden bugüne 6 bin 220 çiftin mutluluğuna şahit oldu. Haliliye Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde törensiz, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda ve aynı binada bulunan salonlarda törenli nikahlara ev sahipliği yapan Evlendirme Birimi, düğün salonlarında da evlilik işlemlerini gerçekleştiriyor.

Haliliye Belediyesi Evlendirme Birimi; 2014 yılında 2015, 2015 yılında 3304 ve 1 Ocak 2016’dan 28 Mart 2016 tarihine kadar da 901 çiftin nikah işlemlerini gerçekleştirdi.

İSTENİLEN EVRAKLAR

Yeni evlenecek çiftlerden ise istenilen belgeler şunlar;

“Haliliye İlçe sınırlarında ikamet etmesi, Evlenme ehliyet belgesi, evlenme beyannamesi, sağlık raporu, nüfus cüzdan fotokopileri, 4’ er adet fotoğraf, çiftlerden birinin veya her ikisinin 18 yaşını tamamlamış olması halinde anne/baba izni, çiftlerden birinin veya her ikisinin 16 yaşını tamamlamış olması halinde evlenmesine izin veren tasdikli ve kesinleşmiş mahkeme kararının ibraz edilmesi, çiftlerden biri veya her ikisi hakkında mahkeme kararı ile vasi tayin edilmiş olması halinde evlenmelerine muvafakat eden vasi izni, başvurunun vekil eliyle yapılması halinde noter tasdikli vekaletnamenin ibraz edilmesi, çiftlerden birinin yabancı ülke vatandaşı olması halinde uluslar arası çok dilli evlenme ehliyet belgesi ve pasaportunun ibraz edilmesi, çok dilli uluslar arası evlenme ehliyet belgesinin temin edilememesi halinde mevzuata uygun kendi ülkesi veya konsolosluğundan alınmış evlenmesinde sakınca olmadığının ibrazı, evlenme ehliyet belgesinin çıkartılması ve Dış İşleri Bakanlığı veya yetki verilmiş diğer mercilerce tasdik edilmesine müteakip, yeminli tercüman eliyle noter tasdikli Türkçe çevirilerinin yaptırılarak ibrazı.”

 Çiftlerin gerekli evraklı Evlendirme Birimi tarafından sağlanmaktadır.

Eklenme Tarihi: 28.03.2016 02:54

×