HALİLİYE BELEDİYESİ İLE KADINLAR DAHA GÜÇLÜ

Kadınlara değer veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile Haliliye’ye kazandırılan Milletevleri, kursiyerlerin meslek öğrenip, kendilerini geliştirdikleri adres oluyor. Kadınların aile ekonomilerine katkı sağlayacakları kursların yer aldığı Milletevlerine yoğun ilgi gösteriliyor.

Haliliye Belediyesi, eser ve hizmetleri ile hayatın her alanında kadınlara yönelik projelerini devam ettiriyor.  

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile kadınlara pozitif ayrıcalık tanıyan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Milletevlerinde meslek edindirme ve hobi kurslarıyla hizmet veriyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevlerinde faaliyet gösteren dikiş nakış, el sanatları, kuaför ve okuma yazma kursları yoğun ilgi görüyor. Bölgedeki kadınların, hem kendilerini geliştirmek hem de verimli zaman geçirmek için uğrak adresi olan Milletevlerinde anneler de unutulmuyor. Kurslarda eğitim gören annelerin çocukları için sunulan kreş hizmeti ile minikler akranlarıyla eğlenirken, kadınlar da gönül rahatlığıyla öğreniyor. Usta öğreticiler tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim alan kursiyerler, el emeklerini esere dönüştürüyor. Bu kurslar ile meslek öğrenen kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağladıklarını ve bütçelerini koruduklarını ifade ederek, sunulan imkanlar dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkür ediyor.

Milletevlerinde ilgi duydukları kurstan eğitim alan kursiyerler, kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olmaları halinde ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın sahibi oluyor.

 

Eklenme Tarihi: 11.06.2024 09:57

×