HALİLİYE’DE BAYRAM ÖNCESİ KAPSAMLI DENETİMLER SÜRÜYOR

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi şeker, çikolata ve tatlı satışı gerçekleştiren işletmelere yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Veteriner hekimler eşliğinde kurban satış yerlerini de inceleyen ekipler, hiçbir olumsuzluk yaşanmaması için sahada olmaya devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi gıda satışı yapan iş yerlerini ve kurban satış noktalarını denetlemeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini devam ettiren Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, rutin denetimlerin yanında Kurban Bayramı öncesi kuruyemiş, şekerleme ve tatlı satan işletmelere yönelik hijyen, ruhsat, gramaj ve ürünlerin son tüketim tarihi kontrollerini gerçekleştirdi. Bayram öncesi vatandaşların yoğun şekilde alışveriş yaptığı işletmelere giden ekipler, imalat ve satış yerlerinde hijyen denetimini sağladı. İşletmelerin, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli kurallara uyması gerektiğini belirten ekipler, yapılan denetim esnasında hiçbir olumsuzluğa rastlamadı. Vatandaşların sağlığını öncelik eden işletmelere teşekkür eden ekipler, denetimlerin bayram boyunca süreceğini ifade etti.

KURBAN SATIŞ YERLERİ DENETLENDİ

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda, Tarım İlçe Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlerin ortaklaşa denetimi ile vatandaşların rahat bir şekilde kurbanlarını alması için ilçenin farklı noktalarındaki kurban satış yerleri de sıklıkla denetleniyor. Yapılan denetimlerde kurbanlıkların küpe numaralarını kontrol eden veteriner hekimler, hayvanların sağlığını gözden geçiriyor. Satışı yapılan hayvanların kayıtlarını inceleyen ekipler, hayvan sağlığı ve temizliği konusunda uyarılarda bulunuyor. Esnafa uyulması gereken kuralları belirten zabıta ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına hijyen kurallarına uyulması gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan, Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların karşılaştıkları olumsuzları “444 22 63” numaralı İletişim Merkezine bildirmeleri istenirken, Kurban Bayramı süresince ilgili birimlerin sahada olmaya devam edeceği kaydedildi.

 

Eklenme Tarihi: 14.06.2024 11:11

×