HALİLİYE BELEDİYESİ İLE 2 BİN 278 AĞACIN KESİLMESİ ÖNLENDİ

Haliliye Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle yılın ilk yarısı 200 ton dönüştürülebilir atık toplandı. Geri dönüşüme kazandırılan atıklar ile 2 bin 278 ağacın kesilmesinin ve 250 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi. 

Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle geri dönüşüm atağı devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi bünyesinde hizmet veren Sıfır Atık Marketler ve ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm materyalleriyle dönüştürülebilir atıklar toplanıyor. İlçede geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında; Devteyşti, Şair Nabi ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getiren vatandaşlara, puan sistemiyle temizlik ürünleri hediye ediliyor. Marketler ve sıfır atık materyalleri aracılığıyla her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, cam, metal, atık pil ve bitkisel atık yağlar toplanıyor. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk yarısı toplanan ve Atık Dönüşüm Merkezine götürülen 200 ton dönüştürülebilir atık, geri dönüşüme kazandırıldı. Haliliye Belediyesi tarafından toplanan 134 ton kağıt atık ile 2 bin 278 ağacın kesilmesi, 250 litre bitkisel atık yağ ile 250 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi. 24 ton metalin toplanması 31 kilogram hammadde tasarrufu sağlarken, 30 ton plastiğin toplanması ise sera gazının artmasını önledi.

Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve daha temiz bir Dünya için yürütülen hummalı çalışmaların artarak devam edeceği ifade edildi.

Eklenme Tarihi: 02.07.2024 10:00

×