BAŞKAN CANPOLAT BÖLGEYE KAZANDIRMIŞTI! 160 BİN VATANDAŞ HİZMET ALDI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle Sağlık Bakanlığına devredilen ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülen bina, bölgenin sağlık ihtiyaçlarına yanıt oldu. Yaklaşık 1 yıldır hizmet veren hastaneden 160 bin kişi hizmet alırken, vatandaşlar Başkan Canpolat’a teşekkür etti.

Haliliye Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığına devretmesiyle Devteyşti bölgesine kazandırılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden 160 bin hasta hizmet aldı.

Şanlıurfa Valiliği, Haliliye Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip bina,  Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığına devredildi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmalarının ardından iç tefrişatı Haliliye Belediyesi tarafından tamamlanan Haliliye Semt Polikliniği; 50 ünit ve 5 yatak kapasiteli Diş Poliklinikleri, 2 adet Dahiliye Servisi, 2 adet 7/24 Çocuk Acil Polikliniği ve Çocuk Acil Servisiyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bölge halkının talebi olan hastane projesinin hizmet vermesiyle vatandaşların sağlık noktasında yaşadığı sorunlar minimum düzeye indirilirken, yaklaşık 1 yıl içerisinde 160 bin hastaya ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi. Şanlıurfa’daki en büyük diş protez laboratuvarıyla vatandaşlara hizmet verildiğini ifade eden Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Mustafa Ferhat Demir, “Hastanemiz 2023 Ağustos ayından bu yana hizmet vermektedir. Hastanemizde o tarihten bu yana yaklaşık 160 bin hastamız ağız ve diş sağlığı hizmeti almıştır. Yaklaşık 50 tane diş üniti, 44 tane diş hekimimiz çalışmaktadır. Hastanemizin içerisinde 1 adet ameliyathanemiz mevcuttur, 5 adet servis polikliniğimiz mevcut. Bölgedeki, Şanlıurfa’daki en büyük diş protez laboratuvarı şu anda 18 tane diş protez teknisyeniyle vatandaşlarımıza hizmet vermektedir” dedi.

Son 1 ay içerisinde 25 bin hastaya hizmet veren Şanlıurfa’nın en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan poliklinik, tam teşekküllü hizmeti ile vatandaşlardan ise tam not aldı. Hastaneden hizmet alan vatandaşlar, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ederek, bölgenin sağlık sorununa merhem olduğunu ifade etti.

Öte yandan; Şanlıurfa’nın en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan Devteyşti Polikliniği ile Şanlıurfa, Türkiye’de iki ve üzeri Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan 4. İl oldu. 

Eklenme Tarihi: 03.07.2024 09:46

×