KISAS KÜLTÜR MERKEZİ İLE KADINLAR HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın Kısas Mahallesine kazandırdığı Kültür Merkezi, el sanatları ve dikiş nakış kursu ile kadınların el emeklerini sergilediği adres oluyor. Haliliye Belediyesi ile verimli zaman geçiren kadınlar, okuma yazma kursuyla da öğrenmeye devam ediyor.

Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesinde kazandırılan Kültür Merkezi, bölgenin kültürel ve sosyal donatı alanı ihtiyaçlarına yanıt oluyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan Kültür Merkezi, içerisinde yer alan kurslarıyla bölge sakinlerinin vazgeçilmez adresi oluyor. Bölge halkına hitap eden çeşitli kurslarıyla yoğun ilgi gören Kültür Merkezinde bağlama kursuyla aşıklık geleneğini yaşatan gençler, okuma salonu ile sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma imkanı buluyor. Kadınlar ise el emeklerini esere dönüştürdükleri dikiş nakış ve el sanatları kurslarıyla meslek öğrenmeye devam ediyor. Kısas Mahallesinde ilk kez kadınlara yönelik kursların Başkan Mehmet Canpolat ile hizmet verdiğini belirten kursiyerler, ilgi alanlarına göre eğitim aldıkları atölyeler ile verimli zaman geçiriyor. Tekstil ürünlerini kendileri diken kadınlar, kısa sürede aldıkları eğitim ile kendilerini geliştirerek, aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Öte yandan, hem kadınların hem de gençlerin kaliteli zaman geçirdiği Kısas Kültür Merkezinde; Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma Yazma Kursu ve Okuma Salonu için kurs kayıtları ise devam ediyor.

 

Eklenme Tarihi: 12.07.2024 10:06

×