BAŞKAN CANPOLAT’TAN 15 TEMMUZ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 15 Temmuz Dayanışma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin; birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı cansiperane duruşu, tankları hareket dahi ettirmemesi, dünyaya verilen en güzel mesajdır” dedi.

Başkan Mehmet Canpolat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz hain darbe girişimi,  milletimizin yaşam ve özgürlük hakkının elinden alınarak,

büyüyen ve gelişen Türkiye'nin önünü kapatmaya yönelik bir hamle olmakla beraber, yurdumuzu kaosa sürükleme girişimiydi.15 Temmuz gecesi vatan hainleri ülkemize kastetmiş, 100 yıl önce savaşla yenemedikleri Milli gücümüzü yok etmeye çalışmış, vatanımızı içten yıkmaya kalkışmışlardır. Oysaki, bu millet 100 yıl önce de bunun cevabını Kurtuluş Mücadelesi ile vermiştir. Unutmamak gerekir ki, Anadolu toprakları hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin harmanlandığı yerdir. İnsanlarımızın arasına nifak sokarak daha önce başaramadıkları hain emellerine ulaşabileceklerini zannedenler, hiç şüphe yoktur ki akıl tutulması yaşamaktadırlar. Çünkü bu millet, dış saldırılara karşı birlik olmayı iyi bilmektedir. Nitekim 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletimizin; yediden yetmişe birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı cansiperane duruşu, tankları hareket dahi ettirmemesi, dünyaya verilen en güzel mesajdır.

Ecdadımız 20. yüzyılın başında millet olabilmenin ne demek olduğunu Çanakkale'de, Sakarya'da, Ege'de, Çukurova'da tüm dünyaya ispatladığı gibi, onların torunları olarak bizler de vatan, millet, bayrak sevgisini tarih sayfalarına not düşürdük. Tank, top, tüfek, bomba gibi hiçbir techizat; Türk Milletinin gücünün üstünde değildir. Rabbim böyle kara bir geceyi bizlere bir daha yaşatmasın. Rabbim bir daha bizleri böyle ihanet ve şer odakları ile imtihan etmesin inşallah. O karanlık gecede şehadet şerbetini içen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Eklenme Tarihi: 14.07.2024 12:53

×