KISASLI ÇOCUKLAR, HALİLİYE BELEDİYESİ İLE SANATA DOYUYOR

Haliliye Belediyesi’nin Kısas Mahallesine kazandırdığı Kültür Merkezinde bağlama kursu ile aşıklık geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Yaz tatilinde akranlarıyla bağlama eğitimi alan çocuklar, verimli zaman geçirdiklerini söyleyerek, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan Kültür Merkezi ile aşıklık geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

Kısas Kültür Merkezi ile bölge halkının kültür ve sanat alanındaki taleplerini karşılayan Haliliye Belediyesi, kadınlara ve gençlere hitap eden kurslarıyla yoğun ilgi görüyor. Kısaslı kadınlar dikiş nakış ve el sanatları atölyeleri ile el emeklerini sanata dönüştürürken, bilgisayar kursu ve müzik sınıfı gençlerle dolup taşıyor. Müzik sınıfında usta öğretici tarafından verilen bağlama kursu ile çocuklar, Kısas’ın kültürü olan bağlamayı çekirdekten öğreniyor. Bağlama kursuna yoğun ilgi gösteren çocuklar, kademe kademe aldıkları eğitim ile bağlama çalmayı öğrenirken, bir yandan da yaz tatilinde boş zamanlarını verimli geçirme şansı yakalıyor. Akranlarıyla aldıkları eğitim sayesinde kısa süre içerisinde ilerleme kaydeden çocuklar, Kısas Kültür Merkezinin açılmasıyla aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Haliliye Belediyesine ve Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise; Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma Yazma Kursu ve Okuma Salonunun yer aldığı Kısas Kültür Merkezinde kayıtların devam ettiği belirtildi.

Eklenme Tarihi: 19.07.2024 13:40

×