BAŞKAN CANPOLAT’TAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Her alanda hem Haliliye’miz için, hem Şanlıurfa’mız için, hem de yurdun dört bir köşesi için yapılan çalışmalara verdikleri destek için basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Mehmet Canpolat, “Dünyada ve yurtta yaşanan gelişmeleri takip ederek, elde edilen bilgileri özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde haber yapıp, haberi yayma noktasında en önemli görevi üstlenen basın camiasının bu anlamlı günü, hepimiz için çok büyük önem arz ediyor” sözleriyle başladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Toplumları aydınlatmak gibi büyük sorumluluk üstlenen basının ve basın emekçilerinin, aldıkları sorumluluk ve üstlendikleri bu misyon ile demokrasimizin daha da güçlendiğini görmekteyiz. Nitekim ülkemizde yakın bir zamanda oluşturulmaya çalışılan hain darbe girişimi, basının halkı bilinçlendirmesi ve bilgilendirmesi noktasında bastırılmıştır. Bugün, Gazze'de yaşanan zulüm, basın aracılığıyla dünyada kamuoyu oluşmasını sağlamıştır. Bu anlamda basın, bir toplumun aydınlanabilmesi ve doğru yolda yürüyebilmesi için bir meşaledir. Çünkü; toplumda meydana gelen olaylar hakkında kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmek basınımızın temel görevidir. Böylesine önemli bir misyonu üstlenen gazetecilerin, bu ilkeler doğrultusunda ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır. Kamu yönetimi, idareciler ve vatandaşlarımız arasında bir köprü görevi üstlenen basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar son derece önemlidir. Büyük bir sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde görevini yerine getiren ve her alanda hem Haliliye’miz için, hem Şanlıurfa’mız için, hem de yurdun dört bir köşesi için yapılan çalışmalara verdikleri destek için basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, görevlerini büyük bir fedakarlıkla yerine getiren basın mensuplarına sağlık, mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim."

Eklenme Tarihi: 24.07.2024 08:11

×