BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

“26 Ağustos 1071'de elde edilen Malazgirt Zaferi ile dünya tarihi, Türk-İslam medeniyeti ile tanışmıştır. Bu medeniyet, zulüm idaresindeki Anadolu'nun barış ve kardeşlik çerçevesinde yaşama kavuşmasını sağlamıştır” diyen Başkan Mehmet Canpolat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Malazgirt Zaferi, askeri bir zaferden öte bir medeniyetin zaferidir. Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun İslam'ın merkezi haline gelmiş olmasında ecdadımızın büyük rolü vardır. Bugün, İslam coğrafyasında merkezi bir konumda bulunuyorsak ve adeta tüm ümmetin umudu haline gelmişsek, bunda başta Sultan Alparslan olmak üzere Malazgirt fatihlerinin çok büyük payı vardır. Aradan bin yıl geçmesine rağmen günümüzde şer odakları hâlâ hain emeller ve planlar içinde birtakım nifak tohumları ekme teşebbüsünde bulunmuş olsalar da, unutulmamalıdır ki; sevgi, hoşgörü ve adaletin tohumlarını ecdadımız, bu toprakların her karışına ekmiş ve gerektiğinde kanıyla da sulamıştır. Filizlenip kök salan bu medeniyet asla kaybolmayacak ve insanlığa umut olmaya devam edecektir. Atalarımızın topluluklar halinde İslamiyeti kabul edip, İslam'ın bayraktarlığını yaptığı bin yıldan bu yana bu bayraktarlık günümüzde de bizim üzerimize bir vazifedir. Böylesine tarihi bir günde başta Sultan Alparslan olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhu şad olsun.”

Eklenme Tarihi: 25.08.2024 10:46

×