Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 20 kilo bozuk tavuk eti ele geçirdi. Ete el koyarak imhasını gerçekleştiren ekipler, işyeri hakkında işlem yaptı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda satışı yapan işyerlerinin kurallar çerçevesinde satış yapmalarını sağlamak amacıyla ilçe genelinde sürdürdüğü denetimlerini merkezdeki 32 mahallede yoğun şekilde devam ettiriyor. Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa pide fırınları, kasap, pastane ve bakkallara yönelik denetime çıkan zabıta ekiplerine Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Zabıta Müdürü Müslüm Sade ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar eşlik etti.
Girilen işyerlerinde hijyen, temizlik, ruhsat ve gıda malzemelerinin doğru şekilde muhafaza edilip, edilmediği kontrol edilen denetimlerde, kurallara uymayan işyerleri hakkında tutanak tutuldu. Bir kasapta yapılan denetimde ise vatandaşlara satılmak üzere rafa konulan 20 kilo bozuk tavuk eti olduğu belirlendi. Ete el koyan zabıta ekipleri, işyeri hakkında da işlem yaptı. El konulan bozuk et, zabıta ekiplerince imha edildi.
Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ilçe genelindeki denetimlerin aralıksız şekilde devam ettiği bildirildi.