DEMOKRASİ NÖBETİNİN FİNALİNE HALİLİYE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Haliliye Belediyesi, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan milli irade ve demokrasi nöbetinin 27’nci ve final programına ev sahipliği yaptı. Mehter konseri ve kum gösteriminin yapıldığı gecede konuşan Başkan Fevzi Demirkol, belediye olarak bu nöbetlerini her ay sürdüreceklerini ifade etti.

Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen demokrasi nöbetinin 27’nci gecesi, seccadeni al gel programı kapsamında yatsı namazının birlikte eda edilmesiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle süren programda alanı dolduran binler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yapıla canlı yayını izledi. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını tamamlamasının ardından programın açılış konuşmasını Başkan Fevzi Demirkol yaptı. Başkan Demirkol, 15 Temmuz akşamında bugüne her geceyi alanlarda sabahlayarak geçiren vatandaşlara teşekkür ederek, “15 Temmuz’dan itibaren seccadeni al gel dedik, seccadenizi alıp geldiniz. Sabahlara kadar bayraklarla bu coşkuyu sabah ezanına kadar devam ettirdiniz. Her akşam sizlerle buluştuk. İlkinde beraberdik, evvelinde beraberdik, ahırında, sonunda beraberiz. İnşallah batınında da birlikte olacağız, beraber olacağız. Hepinizden Allah razı olsun. 15 Temmuz akşamı FETÖ denilen hain terörist örgüt ve onların beynelmilel işbirlikçileri tarafından ülkemize bir işgal hareketi başlatıldı. Bir darbe teşebbüsü oldu. O darbe teşebbüsüne karşı aziz şahlanış gösterdiniz. Şunu buradan Pensilvanya’ya kadar bütün dünyaya ifade ettiniz” dedi.

KUM GÖSTERİMİ BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından kum sanatçısı Tarkan Köylü, gösterimini sundu. Kumla darbe teşebbüsünü anlatan Köylü’nün sanatı alanı dolduranların büyük beğenisini topladı. Köylü, gösteriminin sonunda yaptığı konuşmada alanı dolduranlara teşekkür etti.

TASAVVUF KOROSU MEHTER ŞARKILARINI SESLENDİRDİ

Kum gösteriminin ardından Haliliye Belediyesi Tasavvuf Korosu sahne aldı. Mehter marşlarını seslendiren koronun konseri yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Konserin ardından sahneye çıkarak kapanış konuşması yapan Başkan Fevzi Demirkol, nöbetin sona erdiğini hatırlattı. Haliliye Belediyesi olarak her ay bu nöbeti sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Demirkol, “Her ay bu alanda buluşacağız. Her ay bu alanda sizlere layık, sizlerin heyecanını azmini hatırlatan programlarımız olacak. İnşallah gelecek bizim diyoruz” diye konuştu.

VİRANŞEHİR’DE DE NÖBET FİNALİ HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN

Öte yandan Haliliye Belediyesi, demokrasi nöbetinin final gecesinde Viranşehir İlçesi’ndeki etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki nöbet alanına Haliliye Belediyesi Sanat TIR’ı gönderildi ve Grup Geylani’nin ilahi konseri gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi: 11.08.2016 06:14