ASANSÖRLERİN DENETLENMESİ İÇİN İZLENECEK YOLLAR

Haliliye Belediyesi ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası arasında asansörlerin periyodik bakımı için imzalanan protokolün ardından vatandaşların talepleri üzerine protokolün işleyişini anlatan bir bilgilendirme notu yayımladı. Nota göre asansör kontrolünün yapılması için izlenecek yollar ise şöyle;

• Bina sakinleri veya yöneticileri Makina Mühendisler Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği irtibat telefonlarına ulaşarak "bina adı, adres, bakımcı" bilgileriyle müracaatta bulunacak ve asansörlerin kontrolü için randevu alacak.
  • Randevu tarihinde Makina Mühendisler Odası tarafından asansör kontrolleri gerçekleştirilecek.
  • Yapılan kontrollerin ardından asansörlere 3 ayrı etiket verilecek.
  • Kırmızı etikette "asansör can ve mal güvenliği açısından kullanılması tehlikelidir" ibaresi, sarı etikette "asansörün eksiklerin giderilinceye kadar kullanılmasına dikkat edilmelidir", yeşil etiket ise "asansörün kullanılması uygundur" ibaresi yer alacak.
  • Yapılan kontrol sonrası belirlenen etiket asansör üzerine asılacak.
  • Kırmızı etiket alan asansörlerde ise tutanak bir nüsha bina sakinlerine, bir nüsha ise Makina Mühendisler Odası tarafından asansör mühürlenmek üzere Haliliye Belediyesine gönderilecek.
  • Kontrollerde sakıncalı görülen tekrar kontrol yapılacak.
  • Asansörlerde eksiklik tespit edilmesi durumunda tespit edilen eksiklikler, 3 ay içersinde giderilerek tekrar Makina Mühendisler Odasına kontrol için müracaat edilecek.
  • Kontrol için tek kontrol ücreti alınacak ve 2. kontrol ücretsiz olarak yapılacak.

Asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılmasının zorunlu olduğunun yer aldığı protokole göre, yaşanacak her hangi bir sıkıntıda zorunluluğa rağmen yapılmayan kontrollerden bina sakinleri ve yöneticiler sorumlu tutulacaktır.

Eklenme Tarihi: 23.12.2014 07:25